Foto: Sebastian Duda / Panthermedia / Profimedia

Najviše prijava zbog kršenja policijskog časa.

Od dana proglašenja vanrednog stanja zbog korona virusa do danas Osnovnom sudu u Novom Sadu je podneto ukupno 40 optužnih predloga protiv 46 građana zbog sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Među navedenim predmetima 24 krivična postupka se vode protiv lica koja su kršila policijski čas, 14 krivičnih postupaka se vodi protiv lica koja su prekršila samoizolaciju, jedan krivični postupak se vodi protiv lica koje nije privremeno zatvorilo svoj ugostiteljski objekat i jedan protiv lica koje je kršilo policijski čas i ometalo službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Protiv 37 lica je određena mera zabrane napuštanja stana dok je za devet lica određen pritvor i smeštena su u pritvorske jedinice sa posebnim sanitarnim-karantinskim merama u Vršcu i Požarevcu.

Prvih šest suđenja licima koja se nalaze u pritvoru zakazano je za 13.april i ova suđenja će se odvijati u posebno opremljenim sudnicama Osnovnog suda u Novom Sadu putem programa Skajpa bez dovođenja okrivljenih iz pritvora u zgradu suda – kaže portparol Osnovnog suda Gligor Nenić.