Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Petog dana, otkako je u mestu Ritopek otkrivena "štek" kuća Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i koju su pripadnici njegove kriminalne grupe koristili za najteža krivična dela, veliki deo policijskih snaga povukao se s terena, s obzirom na to da su dokazi prikupljeni. Kako portal Nova.rs saznaje sa terena, pretpostavlja se da su najbitniji dokazi uzeti sa lica mesta, a trenutno se jedino jedinica Žandarmerija nalazi u ovom mestu i to upravo oko pomenute "štek" kuće.

Prethodna četiri dana, od kako je otkrivena tajna kuća Belivukove ekipe, u Ritopeku je bio prisutan dosad nezapamćeni broj pripadnika policijskih snaga. Između ostalog, na terenu je bila Ronilačka jedinica, Žandarmerija, veliki broj forenzičara, pripadnika SBPOK-a, policije.

Ipak, tokom današnjeg dana je relativno mirnije na terenu, a kako saznajemo sa lica mesta, veliki deo policijskih snaga povukao se jer su najvažniji dokazi prikupljeni juče kasno u noć.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Prikupljeni su najbitniji dokazi i trenutno se na terenu nalazi jedino Žandarmerija i to oko pomenute štek-kuće. Da li se još uvek skupljaju dokazi iz kuće ili je pripadnici Žandarmerije samo obezbeđuju, zasad nije poznato. Uviđaj je završen juče uveče, a uzeti su DNK tragovi, kao i svi materijalni, ali i ostali dokazi sa lica mesta“, kaže izvor našeg portala.

Prema rečima meštana, tokom današnjeg dana na terenu nije bilo ni psa tragača.

„Povukli su se gotovo svi, čak i oko onog bunara, koji je bio glavna tačka istražitelja. Pretpostavljam da su prikupili sve što je potrebno. Danas je dosta mirnije kod nas, poprilično smo svi uznemireni zbog svega što se ovih dana dešavalo“, kaže meštanin za portal Nova.rs.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

On dodaje da su svi zatečeni da se u njihovoj okolini nalazi „štek“ kuća ove kriminalne grupe.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Nismo ni slutili da je ovako nešto moguće. Ovo je miran kraj, nikad se ovakve stvari nisu događale, svi smo u šoku“, dodaje on.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Inače, crvena kuća, koju su koristili pripadnici Belivukove grupe, opkoljena je sa svih strana. Sumnja se su u toj kući ubijena tri muškarca – Goran Veličković Goksi, Milan Ljepoja i Zdravko Radojević.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Reporteri portala Nova.rs obišli su danas i Starčevo, a koje je navodno bilo još jedno mesto delovanja kriminalne grupe Veljka Belivuka. Starčevo je prethodnih dana bilo pod opsadom policije, kako zbog privođenja Belivuka i njegove bande, tako i zbog činjenice da je nedavno u njemu ubijen navijač Timotije Stojanović zvani Džimi, koji je pripadao „Principima“, frakciji koju predvodi upravo Velja Nevolja.

Ipak, tokom današnjeg dana, u Starčevu je mirnije, a ekipa portala Nova.rs gotovo da nije zatekla ni jednog pripadnika policije.

Podsetimo, Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković uhapšeni su 4. februara oko 5 ujutru po nalogu Tužilaštva. U toku te noći uhapšeno je i zadržano 16 osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih dela među kojima su otmice i ubistva.

Pročitajte još:

Nestanak više od 10 muškaraca dovodi se u vezu sa ovom kriminalnom grupom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare