Vatrogasci još uvek rade na dogašivanju požara koji je juče pre podne progutao kineski tržni centar u Obrenovcu, a kako javlja reporter Nova.rs sa lica mesta u toku je skidanje istopljene krovne konstrukcije i potraga za telima dve nestale osobe, a za koje se preptostavlja da su stradale u požaru.

Intervencija vatrogasaca i spasilaca ispred zgarišta nekadašnjeg kineskog tržnog centra prevalila je još jutros 24. sat. Iako je požar lokalizovan još pre nekoliko sati, u toku je dogašivanje. Nekoliko vatrogasaca već je započelo sa sečenjem i raščišćavanjem krovne konstrukcije, a kako je reporterima našeg portala rečeno, u toku je i potraga za dve nestale osobe.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

S obzirom na to da je prošlo već 24 sata i da je sad sasvim izvesno da su dve nestale žene ostale zarobljene u zapaljenoj zgradi, uskoro se očekuje i dolazakl forenzičara koji bi trebalo da krenu u detaljnu pretragu i potragu za ostacima.

Kako su nam očevici ispričali, porodice nestalih bile su jutros pred zgarištem, ali nikakve konkretne vesti nisu uspeli da dobiju.

„Muž jedne radnice, inače majke troje dece koja se vodi kao nestala, zatekao se juče pred tržnim centrom neposredno pošto je buknuo požar. Kada je video da su gotovo sve radnice uspele da pobegnu, a da njegove žene nema, pao je u potpuni očaj, doziovao je nekog telefonom. Baš je bilo potresno“, ispričala je jedna Obrenovčanka.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Druga žena koja se vodi kao nestala navodno je ušla u apoteku koja se nalazi u prizemlju ove robne kuće. Očevici međutim, kažu da je malo verovatno da odande nije uspela da izađe jer je požar tamo buknuo na kraju, i da je vrlo verovatno  i ona ostala zarobljena u tržnom centru.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar