Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao repoter Nova.rs, uzrok požara u Bloku 70 je eksplozija plinske boce u jednom od restorana koji se nalazi u kineskom tržnom centru.

Jedan od vlasnika lokala u kineskom tržnom centru, koji je prethodne večeri bio zahvaćen velikim požarom, preneo je ekipi Nova.rs saznanja da je najverovatnije požar izazvala eksplozija plinske boce u jednom od restorana. Vatrogasne ekipe su dalje na terenu i pokušavaju da u potpunosti ugase požar.

Pročitajte još...

Kako prenosi reporter našeg portala, gust dim se i dalje širi iz pravca Bloka 70, a ljudi čiji su lokali zahvaćeni požarom od jutros pokušavaju da izvuku robu i koliko toliko ublaže štetu koja je nastala usled požara.

U blizini kineskog tržnog centra vazduh je i dalje veoma zagušljiv i građanima se ne preporučuje da se bez preke potrebe kreću tim delom grada.

Vatrogasci su u potponosti stavili pod kontrolu požar, ali i dalje postoje problemi sa gustim dimom.

Podsetimo, na Novom Beogradu, u Bloku 70, posle skoro deset sati borbe lokalizovan je i stavljen pod kontrolu požar koji je sinoć izbio u kineskom tržnom centru. Nad tržnim centrom vidljiv je gust, crni dim.

Ekipe Hitne pomoći i dalje dežuraju ispred Кineskog tržnog centra u Novom Beogradu, rekao je za RTS dr Aleksandar Stijačić.

„Mi smo odmah, čim smo čuli za požar, poslali jednu ekipu na lice mesta. I ona je i dalje dežurna, a kada se promeni smena, dežuraće se i dalje. Medicinski ovaj požar nije bio za nas bitan, jer je bila samo jedna mala povreda jednog vatrogasca tokom intervencije. Ostalo, nije bilo povređenih“, rekao je dr Stijačić.

Požar je gasilo 127 vatrogasaca sa više od 50 vozila.

Prema rečima komandanta vatrogasne brigade Beograd Miloša Majstorovića, ovo je jedna od najvećih akcija koju je ta brigada ikada sprovela u delo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare