Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Očevidac saobraćajne nezgode koja se dogodila nešto pre 12 sati na okretnici autobusa 48 na Miljakovcu, kaže za portal Nova.rs, da je prizor na mestu nesreće bio jeziv.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako navodi očevidac, inače vozač autobusa koji se u trenutku nesreće nalazio na pomenutoj stanici, samo je u jednom trenutku autobus počeo da ubrzava, a potom pokosio ženu koja se nalazila u neposrednoj blizini.

„Stajao sam na stanici oko 15 do 12 i video trenutak kada je autobus krenuo da pokupi putnike koji su se nalazili na stanici. Samo sam u jednom trenutku kako vozilo naglo ubrzava, promašuje stanicu i udara u drvo. Potom se odbio i udario ženu“, kaže očevidac ove nezgode.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako navodi, žena je potom pala, nakon čega se autobus zaustavio.

„Nisam video trenutak i da li je autobus ženu priklještio, samo sam video da je ona prilikom pada udarila glavom o ivičnjak puta. Autobus se potom zaustavio prilikom zakucavanja u drvo i vozač je ostao zaglavljen u vozilu. Video sam kako mu viri jedna noga. Potom su došli vatrogasci i ekipa Hitne pomoći, koja je ženu odvezla u bolnicu, dok su vatrogasci izbavljali muškarca iz vozila“, rekao je ovaj vozač.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

On je dodao i da se sumnja da je do nesreće došlo zbog iberture.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Inače, to znači da je motor nekontrolisano ubrzao, odnosno, situacija u kojoj umesto goriva počinje da sagoreva motorno ulje, a broj obrtaja motora skoči na maksimalan. Reporteri Nova.rs na terenu su zatekli potpuni uništen autobus, a od siline udarca prednji deo vozila se potpuno se raspao. Takođe, na šoferki su se mogli i tragovi krvi.

Inače, kako smo mogli da čujemo na mestu nesreće, reč je o turskom autobusu koji je najverovatnije prošle godine nabavljen.

Tim povodom, pozvali smo Srbobranku Ubiparipović, ličnog asistenta direktora, kao i PR službu, GSP-a, kako bismo dobili komentar, ali se ne javljaju na telefon.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram