Foto:Profimedia.rs

Glumac Goran Jevtić (41), koji je u oktobru prošle godine pravosnažno osuđen na 10 meseci zatvora zbog optužbi da je počinio nedozvoljene polne radnje nad, tada maloletnim, Lukom Krčevincem (20), ipak neće robijati u Kazneno-popravnom zavodu, jer je Viši sud u Somboru, mesec dana nakon što je doneo pravosnažnu presudu, istu preinačio u kaznu kućnog zatvora u istom trajanju.

Jevtića je najpre marta prošle godine Osnovni sud u Somboru osudio na 10 meseci kućnog zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnikom. Nakon žalbi odbrane i tužilaštva ova odluka je oktobra 2019. preinačena i glumac je pravosnažno osuđen na 10 meseci zatvora u nekoj od Kazneno-popravnih ustanova u Srbiji.

Na Portalu sudova Ministarstva pravde, navedeno je da je Jevtiću 7. novembra prošle godine, kazna efektivnog zatvora preinačena u kućni bez elektronskog nadzora, nakon što je prethodno njegov branilac podneo Vrhovnom-kasacionom sudu zahtev za zaštitu zakonitosti. Ovaj sud je, kako nezvanično saznajemo, naložio Višem sudu u Somboru da ponovo preispita svoju odluku, a nakon toga, kazna mu je ublažena.

Podsetimo, poznati srpski glumac Goran Jevtić optužen je da je avgusta 2014. godine u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru obljubio maloletnika, tokom žurke koja je upriličena u tamošnjem Narodnom pozorištu povodom manifestacije „Pozorišni maraton“. U optužnici je bilo navedeno da je glumac ušao za maloletnikom u toalet i primoravao ga na oralni seks. Slučaj je otkriven nakon što su roditelji maloletnika sve prijavili policiji, pa je Osnovno tužilaštvo u Somboru odmah pokrenulo istragu koja je rezltirala optužnicom.

Sudski postupak je trajao od jula 2015, a glumac je sve vreme negirao krivicu.

Ne oglašava se

Glumac Goran Jevtić se od početka ovog slučaja nije oglašavao u medijima. Novinari našeg portala su u nekoliko navrata pokušavali da stupe u kontakt sa poznatim glumcem, ali se on nije odazivao na naše pozive.