Foto: Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva

Matej Periš, mladić iz Splita, nestao je pre više od mesec dana, a MUP javnosti još uvek nije saopštio nijedan konkretan trag, gde bi nestali mladić mogao da se nalazi. Nedavno su se pojavile informacije kako je mladić viđen u Novom Sadu, kao i kod napuštenih vagona kod Savske ulice u Beogradu. Ipak, iako su dobrovoljci išli da provere svaku dojavu, nisu dobili nijednu proverenu informaciju koja bi dovela do novog traga.

Mediji su preneli nezvanične tvrdnje, da policija proverava dojave građana da je nestali Splićanin viđen i u Novom Sadu. Navodno je javljeno da je primetio osobu koja liči na Mateja, a policija je odmah počela da proverava informaciju.

Naime, na grupama koje su posvećene nestalom mladiću iz Splita, često se pojavljuju nove dojave, kako je osoba koja sliči Perišu viđena na određenoj lokaciji.Ubrzo nakon toga, dobrovoljci samostalno proveravaju ovakve tvrdnje.

Građani koji su ažurni na stranici „Pravda za Mateja Periša“ su samostalno krenuli u potragu, kako bi proverili informacije da je Matej Periš primećen kod napuštenih železničkih vagona kod Savske ulice u Beogradu.

Pročitajte još:

„Na slici vidite napuštene vagone, radi se uglavnom o vagonima koji su na remontu i nema ih puno. Nažalost, osoba koja sliči Mateju nije viđena tamo! Obavili smo detaljne razgovore sa skretničarem koji nas je upoznao s parom (mladić i devojka) koji žive u jednom vagonu već godinu dana. Oni znaju apsolutno svako lice koje tamo boravi ili prenoći. Sada su vagoni prazni, ali navečer dolaze prespavati beskucnici, uglavnom. Pokazali smo im slike Mateja (jer nisu baš upućeni u zbivanja), sliku s osmehom i zamolili da obrate pažnju na razmak među zubima, plavu kosu i oči, te visinu. Ako Matej i jest slučajno bio tamo, možda je prespavao noc, dve i produžio dalje. Ali i skretničar i ovo dvoje mladih ljudi sasvim sigurno bi ga primetili“, objavljeno je na Fejsbuk grupi posvećenoj potrazi za Perišem.

Takođe, oni su naveli da žuti vagon, koji je izvesna devojka spominjala, više ne postoji. Već na slici vidite žutu lokomotivu, a ne napušteni vagon.

„Kažu da je nekada bio žuti napusteni vagon, ali ga vise nema. Možda je bio tamo kada je dotična devojka šetala sa psom. Svakako, hvala toj devojci na dojavi“, napisali su u objavi.

Podsetimo, za nestalim Splićaninom se traga više od mesec dana, nakon što je poslednji put viđen u uoči Nove godine u klubu „Gotik“. Mladić je sa društvom došao u Beograd, kako bi se proveo.

BONUS VIDEO: ANKETA – Beograđani o slučaju Mateja Periša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar