Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu danas je uhapšen načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu G.D, kao i njegov pacijent N.N. koji je inače civilno lice.

Sumnja se da je G.D. protivno naredbi upravnika Vojne bolnice, od septembra 2020. godine organizovao i lično obavljao svakodnevne lekarske preglede N.N, kao i većeg broja civilnih lica koje je N.N. dovodio.

Naredbom upravnika Vojne bolnice zabranjeno je vršenje pregleda civilnih lica bez odgovarajućeg lekarskog uputa i bez plaćanja naknade za obavljene preglede, ukazalo je tužilaštvo u saopštenju u koje je Tanjug imao uvid.

Tužilaštvo napominje da se N.N. sumnjiči da je dovodio u zabludu G.D. kako će mu pomoći oko rešavanja finansijskih problema, i na taj način ga umišljajno podstrekavao da učini napred navedeno krivicno delo.

G.D. se tereti za produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, a N.N. za isto krivicno delo izvršeno podstrekavanjem.

Njima je određneo zadržavanje do 48 sati, u kom roku će biti saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar