Ivan Ninić i Vladimir Cvijan

Advokat Ivan Ninić, koji već mesecima unazad vodi pravnu borbu s ciljem rasvetljavanja smrti advokata i bivšeg funkcionera Demokratske stranke i Srpske napredne stranke Vladimira Cvijana, za koju je javnost saznala sa tri godine zakašnjenja, podsetio je da tužilaštvo nikada nije otkrilo ko je slao preteće poruke advokatu Cvijanu 2013. godine. "Izdajico, sledeću turu te mi šminkamo za slikanje", glasila je jeziva poruka od NN lica, čiji identitet ni danas nije otkriven.

„Dok Belivuk preti i ucenjuje, valja podsetiti da sve ove godine policija ništa nije uradila da identifikuje ko je Cvijanu 12.12.2013. poslao SMS: „Izdajico, sledeću turu te mi šminkamo za slikanje“, napisao je advokat Ninić na svom Tviter profilu.

Podsetimo, za smrt Vladimira Cvijana gotovo niko nije znao tri godine, sve dok informacija nije isplivala u javnost. Osim toga, ni njegovo grobno mesto nije obeleženo na uobičajen način, što je samo produbilo sumnje da se iza zvaničnog izveštaja koji se serviran javnosti nešto krije. Beogradski advokat Ivan Ninić otpočeo je zbog toga bitku pravnim sredstvima kako bi se sve nejasnoće u vezi Cvijanove smrti rasvetlile.

Ipak, dosad je nekoliko puta bio odbijan za uvid u spise predmeta Cvijan. Na kraju mu je dozvoljen uvid, a tada je ustanovio i da je iz predmeta nedostaju neki spisi.

Na sve to, dodatni veo sumnje je bačen nakon ročišta klanu Belivuk-Miljković pre nekoliko dana.

Veljko Belivuk, vođa ozloglašenog klana, koji se tereti za najteža krivična dela, koristi svaku šansu pred sudskom govornicom kako bi „upozoravao“ državu da će progovoriti o određenim nerešenim aferama.

Pročitajte još:

Između ostalog, kako je naš portal ekskluzivno otkrio, Belivuk se na pripremnom ročištu 8. marta ponudio da bude svedok saradnik u slučajevima rušenja u Savamali, ubistvu Olivera Ivanovića, kao i smrti advokata Cvijana.

„Ako pristanete da pustite sve ovde, a mene i Marka Miljkovića ostavite u pritvoru, nudim se za svedoka-saradnika u slučajevima za Savamalu, Olivera Ivanovića i Vladimira Cvijana“, rekao je Belivuk.

Još uvek nije poznato na koji način bi Belivuk mogao da bude povezan sa smrću Ivanovića i Cvijana, kao ni da li su njegove tvrdnje blef ili bi mogao da ima saznanja koja bi potencijalno rasvetlila slučajeve.

BONUS VIDEO: Kome nije u interesu da se dozna puna istina o smrti advokata Vladimira Cvijana?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar