Slobodan Milenković Foto:FoNet/Aleksandar Barda

Nedeljnik NIN u najnovijem broju otkriva kako je inspektor Slobodan Milenković, zvani Senta, savladao pripadnika BIA koji ga je tajno pratio. Ovim povodom oglasio se i njegov advokat Zdenko Tomanović koji je zatražio od nadležnih organa odgovor na to zbog čega se prati Milenković.

Nedeljnik NIN objavio je sutrašnju naslovnu stranu, a između ostalog, jedan od tekstova koje će građani moći da pročitaju odnosi se na slučaj inspektora Milenkovića.

NIN navodi u tekstu da je Milenković bio praćen. Povodom te informacije oglasila se i advokatska kancelarija Zdenka Tomanovića, advokata Milenkovića, iz koje je navedeno da bi „BIA trebalo da odgovori koja je svrha praćenja Milenkovića“.

„Imajući u vidu da je to još jedna u nizu aktivnosti bezbednosnih službi protiv Milenkovića, nužno je da BIA i MUP porodici inspektora, njegovim kolegama i javnosti daju odgovor da li praćenje Milenkovića ima veze sa informacijom o pripremi likvidacije inspektora Milenkovića i Mitića zbog otkrivanja Jovanjice i njihove upornosti u potpunom razotkrivanju tog projekta“, navodi se u saopštenju advokata.

Pročitajte još:

Kako piše dalje u saopštenju, načelnik Milenković je u sredu 16. novembra u Beogradu u prepodnevnim satima uz pomoć svojih kolega koji ga prikriveno čuvaju utvrdio da ga prate pojedina lica uz podršku nekoliko vozila.

„Milenković je munjevito i profesionalo reagovao „privremeno orgraničio kretanje jednom licu i držeći ga u bezbednom položaju , pretresom utvrdio da se radi o pripadniku BIA. Milenković nije razoružavao pripadnika BIA ali je odmah obavestio nadležne i o licu i o vozilima koja su bila uključena i pustio pripadnika BIA koji je ušao u jedno od uočenih vozila“.

U saopštenju dalje piše i da „zbog postojanja informacije da je likvidacija Milenkovića i Mitića odlučena na visokom nivou bezbednosnih službi neophodan je i odgovor da li su pripadnici BIA pratili Milenkovića na osnovu odluke državnog organa ili se pak radi o privatnom angažmanu službe i koja je svrha praćenja“.

„Nužno je i da nadležni državni organi daju objašnjenje zašto već 13 meseci nije urađena bezbednosna procena načelnika odeljenja za droge Milenkovića i šefa operative Mitića koji su obavestili nadležne da im je ugrožen život od strane dela države samo zato što su imali hrabrosti da rade svoj posao i smelost da poštuju zakon“, zaključio je advokat Zdenko Tomanović.

BONUS VIDEO: Inspektor Slobodan Milenković na razgovoru u Tužilaštvu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar