Slobodan Milenković Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Milanu I. (33) i Milošu K. (35), dvojici inspektora odeljenja kojim rukovodi Slobodan Milenković i koji su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, zlostavljanje i mučenje kao i tešku telesnu povredu, ukinut je pritvor, saznaje Nova.rs.

Nakon saslušanja pred posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, 25. oktobra, sudija je dvojici osumnjičenih odredio pritvor do 30 dana, a oni su danas pušteni iz pritvora.

Pročitajte još:

Podsetimo, Milan I. (33) i Miloš K. (35) su na saslušanju negirali navode krivične prijave i odbili da odgovaraju na pitanja tužioca i branilaca.

Osumnjičenima se na teret stavljaju krivična dela u saizvršilaštvu: jedno krivično delo Zloupotreba službenog položaja, dva krivična dela Zlostavljanje i mučenje i dva krivična dela Teška telesna povreda.

Sumnja se da su se Milan I. i Miloš K, zajedno sa za sada nepoznatim policijskim službenikom, 28. septembra oko 23 časa odvezli službenim vozilom i sastali se sa oštećenima B.H. i M.M. na nekategorisanom putu koji vodi ka Višnjičkoj ulici, pa je B.H. predao Milanu I. tri nargile koje su od njega iznajmljivali.

Slobodan Milenković Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Milan I. im je onda, kako se sumnja, zatražio da mu predaju i 13.000 dinara koje je tvrdio da mu duguju, što su oni to odbili. Osumnjičeni im je pokazao službenu legitimaciju, a potom su legitimisali oštećene, vezali ih lisicama i tukli rukama i nogama po glavi i telu, nanevši im teške telesne povrede.

Milan I. je, kako se sumnja, nakon toga zapretio oštećenima da će im, ukoliko ih budu prijavili, pozvati nekog da im stavi u auto 200-300 grama marihuane, te da će zbog toga ići na par godina u zatvor, kao i da može da pošalje nekoga da im maltretira roditelje. Takođe je, kako se sumnja, rekao oštećenima da imaju sreće jer oni inače seku prste i noseve.

Nakon toga, Milan I. je tražio od B.H. da mu preda svoj novčanik iz kojeg je on uzeo novac, pa je sa ostalim osumnjičenima napustio lice mesta.

BONUS VIDEO: Inspektor Slobodan Milenković na razgovoru u Tužilaštvu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar