Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC/REUTERS/Antonio Bronic/Tanjug/AP Photo/Marko Drobnjakovic/Tanjug/AP Photo/Armin Durgut/Instagram

Porodice dva sela kod Mladenovca zavijene su u crno nakon masakra koji je u četvrtak počinio Uroš B. (21) u Malom Orašju i Duboni, a meštani navode da još dugo neće moći da se vrate normalnom životu i oporave od svega što se dogodilo u njihovom kraju. Ono što je učinio Uroš B., kada je usmrtio osam osoba i ranio 14, nanelo im je neopisivu bol.

„Ovo je strašno, niko još nije došao sebi. Svi smo toliko tužni, da reči nemam. Da onako pobije mlade ljude, pa da li on ima srce?“, priča meštanka Dubone za Nova.rs.

Navodi da kad god prođe pored mesta na kome se masakr dogodio, krenu joj suze na oči.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„To su mladi ljudi, deca, tek je život bio pred njima. Ne znam šta da kažem, ne mogu ni da zamislim kako je porodicama stradalih. A on, kažu da nije pokazao nikakvo kajanja, pa kakav je to čovek?“, pita se ova starija žena.

Uroš B. je tokom jučerašnjeg dana saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Pročitajte još:

U odbrani koju je juče izneo na saslušanju, osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnih dela navodeći, između ostalog, da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri – u Malom Orašju i Duboni, pucao na lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mesta.

Njemu je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Foto: Instagram

Pomahnitali napadač je u četvrtak uveče hicima iz automatske puške usmrtio osam osoba, dok je 14 ranio. On je nakon krvavog pira, počinjenog u dva sela – Malo Orašje i Dubuna, pobegao kod rođaka, gde je i uhapšen.

Potraga za njim trajala je do ranih jutarnjih sati.

VIDEO: Noć zločina oko Mladenovca i dan posle

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar