Splav, ukradeni splav, ukraden, pa vraćen, reka, hronika
Foto: Privatna arhiva

Umesto tamo gde je već godinama vezan, vlasnik splava na beogradskom Savskom keju zatekao je svoj ploveći objekat kako pluta 12 kilometara dalje, oslobođen veza. Na mestu njegovog, zatekao je do tada nepoznati splav.

Pročitajte još:

Ovaj muškarac, koji je insistirao na anonimnosti, opisao je reporterima Nova.rs kako je izgledao misteriozni nestanak splava. O slučaju je, kaže, obavestio policiju, a  meštani su mu javili gde da nađe splav. Nakon toga, vlasnik splava je kontaktirao ljude koji se bave prevozom splavova, kako bi mu pomogli da ga vrate na mesto. i tu je imao poteškoće, jer su splavari najpre morali da „pitaju za dozvolu“ – prvo su odbili da pomognu. Ipak, ubrzo su se iz nekog razloga predomislili i zajedno sa vlasnikom vratili splav na svoje mesto.

Vlasnik splava potom je podneo i prijavu protiv NN lica.

Splav, ukradeni splav, ukraden, pa vraćen, reka, hronika
Splav koji je „dovučen“ Foto: Privatna arhiva

Prema tvrdnjama našeg sagovornika, postoji grupa ljudi na reci, koja prema tuđim naredbama, pomera splavove i vodi ih negde dalje, kako bi obezbedili prostor za „gazdu“.

„Mi ne možemo da kažemo nikakvo ime, čiji je dovezeni splav, zna se da je stigao iz Obrenovca. Niko nije rekao nikakvo ime kada sam pitao obezbeđenje tog novog splava. Samo mi je rečeno da je to naređenje od vrha“, priča naš izvor.

Kako je došlo do „nestanka“

Kaže nam, ipak, da mu je splav nestao dan nakon što je dobio novog „komšiju“. Sad smatra da će ovaj rejon biti „očišćen“ i to za „nečije potrebe“.

Da se spremanje ovoga planiralo danima unazad, govori detalj da su šipovi postavljeni dva meseca unazad, a kako sagovornik ističe za to su potrebne određene dozvole. Ne može bilo ko da dođe, postavi šipove i dovede splav.

Splav, ukradeni splav, ukraden, pa vraćen, reka, hronika
Foto: Privatna arhiva

S obzirom da je splav pronađen, u pitanju je krivično delo oštećenje imovine, a ne teška krađa, a nema novih informacija o slučaju, osim podnete prijave protiv NN lica. Nadležni organi su legitimisali obezbeđenje novopostavljenog objekta, ali detaljnijeg istraživanja, niti povezivanja krađe splava sa postavljenjem novog, nije bilo.

Naš sagovornik tvrdi: u pitanju je kriminal. O kriminalnim radnjama koje se dešavaju na vodi, ipak, ne čuje se puno, a u razgovoru sa ljudima iz okoline jasno je da su građani u strahu i da ne žele da se mešaju i bune, kako ne bi imali još više problema.

BONUS VIDEO: Posledice američkih sankcija Veselinoviću i Radoičiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar