Nestanci koji do danas nisu rešeni: Mala Barbara, vlasnik taksija

Hronika 14. jan. 202222:38 > 23:53
Podeli:
Barbara Vitez i Miroslav Ranković
Barbara Vitez i Miroslav Ranković Foto: Privatna arhiva

Nestanak Mateja Periša (27), čiji se trag izgubio u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu, potresao je region. Pomenuti slučaj ponovo je u žižu pažnje javnosti nestanke koji do danas nisu rešeni poput slučaj vlasnika "Pink taksija" Miroslava Rankovića i Barbare Vitez.

Od nestanka, tada 16-godišnje, Barbare Vitez navršilo se više od četiri godine, a ni dan danas se ne zna šta se tačno desilo tog kobnog 25. novembra 2016. godine

Od Barbarinog nestanka do danas do porodice Vitez stizale su brojne teorije o njenoj sudbini. Devojčica je poslednji put viđena tog 25. novembra, a dvojica njenih drugova, koji su se navodno u trenutku nestanka sa njom vraćali sa rođendana, tvrdili su da je pala sa mosta u Tisu. Sa druge strane, roditelji su tvrdili da je to nemoguće jer se Barbara plašila visine, a njihove tvrdnje potkrepila je i činjenica da je reka Tisa nebrojano puta tokom istrage pretraživana, kao i da telo do danas nije pronađeno.

Foto:Privatna arhiva

Desetak dana od početka potrage došlo je do potpunog obrta, kada je na adresu Barbarinih roditelja stiglo anonimno pismo u kom autor tvrdi da je devojčica silovana, pretučena, ubijena i bačena u Tisu dok su paralelno sa tim njeni drugari tvrdili nešto drugo.

Pročitajte još:

Svi su podvrgnuti poligrafskom ispitivanju i svi, osim dvojice koji su je poslednju videli živu, prošli su.

Sumnje su produbljivale i informacije da je devojčica viđena u Albaniji, Grčkoj, Mađarskoj, zbog čega je njen otac jednom prilikom i otišao u Budimpeštu. Dok su ovdašnji nadležni organi tvrdili da u potrazi sarađuju sa srpskim kolegama, kada je Barbarin otac Endre otišao u policijsku stanicu u Mađarskoj, o njegovoj devojčici nisu znali ništa.

Barbarini roditelji tvrdili su u ranijim razgovorima za medije da im je nestala tinejdžerka poručila i pesmu putem jedne mađarske emisije. Voditelj je navodno rekao da je „Barbika poslala pesmu mami i tati i njenom bratu“ čiji naziv u prevodu sa mađarskog na srpski znači „Težak je ovaj put“.

Ipak, ono što je izvesno jeste da devojčica do danas nije pronađena.

Više od pet godina srpski istražitelji pokušavaju da rasvetle misteriju nestanka suvlasnika "Pink taksija" Miroslava Rankovića iz Beograda, a splet neobičnih okolnosti oko njegovog nestanka i dalje izaziva jezu.

Misterizoni nestanak dogodio se aprila 2016. godine u Beogradu. Videvši da se ne pojavljuje i da mu je telefon nedostupan, što inače nije bio običaj, njegova ćerka, koja je u tom trenutku bila trudna, prijavila je nestanak zajedno sa svojim suprugom.

Foto: privatna arhiva/Miroslav Ranković

Policija je započela potragu – pregledani su njegovi kontakti, provereni su granični prelazi kako bi se isključila mogućnost da je izašao iz zemlje, a porodica je tvrdila da nikome ništa nije dugovao, niti mu je bilo ko pretio, da bi imao razloga da se sakrije i pratkično četvoro dece, od kojih je najmlađe u tom trenutku imalo samo 11 godina, ostavi bez oca.

Na dan nestanka, suvlasnik „Pink taksija“ poslednji put se čuo sa svojom ćerkom, na čiji je trening iste večeri trebalo da dođe. Poslednji put je viđen u Učiteljskom naselju u Beogradu i od tog trenutka o njemu se ne zna ništa.

#related-news_0

Dani su prolazili, a novi tragovi se nisu pojavljivali sve dok, tri meseca kasnije, njegov automobil nije pronađen uredno parkiran na Miljakovcu u Borskoj ulici. Policija je detaljno pregledala vozilo ali nikakvi biološki tragovi sem Rankovićevih nisu pronađeni, niti je bilo tragova bilo kakve borbe sa eventualnim napadačima.

Uskoro je bila isključena i mogućnost da je otet, pošto se porodici niko nije javljao za otkup…

Dodatnu misteriju produbila je činjenica da je Rankovićev zet, Teodor Gaćeša, takođe nekadašnji suvlasnik „Pink taksija“ ubijen u Kozarčevoj ulici na Zvezdari.

"Doći će neko da uzme"

Biljana Đorić je nestala pre šest godina, tačnije 2. decembra 2015. u Kraljevu, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima. Ona je te večeri iz Kosovske Mitrovice do Kraljeva doputovala popodnevnim vozom.

Sa železničke stanice otišla je do Dositejeve ulice. Odatle taksijem do „Zadužbine“, gde je na šalteru kioska – menjačnice ostavila pasoš i mobilni telefon uz reči „doći će neko ovo da uzme“.

Ronioci Žandarmerije su više puta pretražili rečno korito i obale Ibra, ali ništa nisu našli. Roditelji, Goran i Vesna su Biljanu tražili i po manastirima i u Kosovskoj Mitrovici gde je studirala, pisali su i Patrijaršiji, ali odgovor nisu dobili.

BONUS video: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar