Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Vozaču automobila marke BMW, koji je juče izazvao saobraćajnu nesreću na Pančevačkom mostu, u kojoj su dve osobe poginule, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti saslušan.

„Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa PS Palilula, određeno je zadržavanje od 48 sati vozaču BMW (nemačkom državljaninu sa boravištem i zaposlenjem u RS) zbog sumnje da je izazvao sabraćajnu nezgodu na Pančevackom mostu – teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 KZ. Na lice mesta radi vršenja uviđaja izasao je dežurni tužilac koji je naložio da se obave sve neophodne dokazne radnje. Osumnjičeni će biti sutra saslušan pred tužiocem“, saopštilo je tužilaštvo.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsećanja radi, nesreća se dogodila sinoć oko 18.20 sati na Pančevačkom mostu u smeru ka Beogradu, a dve osobe su izgubile život kada su se sudarili vozilo BMW nemačkih registracija i kamion „Zastava“ koji je od jačine udarca prepolovljen. Vozač kamiona, kako se sumnja, zajedno sa putnikom ispao je iz vozila i pali su preko zaštitne ograde sa Pančevačkog mosta.

Jedna osoba pala je u reku, dok je druga na stopu stuba.

Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt.

„Ceo dan sam radio, pa sam se spremao da krenem kući kad sam začuo jak zvuk, ne mogu da ga opišem, kao jako glasno kočenje. Izleteo sam napolje i pogledao u most gde sam video razvaljenu ogradu i vozilo koje visi. Čule su se sirene, vatrogasci, Hitna pomoć, policija, svi su brzo stigli“, rekao je radnik stovarišta medijima.

Bonus video: Saobraćajna nesreća na Pančevačkom mostu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar