Leskovac požar Foto:FoNet/Ljiljana Stojanović

Požar koji je juče tokom popodneva izbio u leskovačkoj fabrici "Nevena kolor" je lokalizovan. MUP je saopštio da su vatrogasci uspeli da spreče širenje požara na okolne objekte. Trojica vatrogasaca su se nagutala dima, prebačeni su u Urgentni centar i nalaze se u stabilnom stanju. Nedaleko od požarišta postavljen je aparat za merenje zagađenosti vazduha.

Nema više opasnosti od nezapamćenog požara u fabrici boja i lakova „Nevena kolor“ u Leskovcu. U trenutku požara nije bilo radnika budući da fabrika nema drugu smenu, prenosi RTS.

MUP je sinoć saopštio da je požar zaokružen i da su vatrogasci sprečili širenje na susedne objekte, proizvodne pogone i magacine.

Na gašenju požara bila su angažovana 54 vatrogasca-spasioca sa 20 vozila iz Leskovca, Vlasotinca, Lebana, Niša, Vranja, Jagodine, Prokuplja, Kragujevca i Pančeva, kao i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Leskovac.

Pročitajte još:

Nedaleko od požarišta postavljen je aparat za merenje zagađenosti vazduha u Leskovcu kako bi se utvrdilo koliko dim i isiparenja mogu štetno uticati na zdravlje ljudi.

Rezultati merenja zagađenosti očekuju se tokom dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare