Foto: Printscreen TW

Prijava podneta protiv policajca Aleksandra Krsitća, komandira u Policijskoj stanici Savski venac u Beogradu i dalje putuje do nadležnog tužilaštva. Ona je prošle nedelje prosleđena Prvom osnovnom javnom tužilaštvu ali su je oni prosledili Trećem tužilaštvu, do kog još nije stigla, tako da je njena sudbina i dalje neizvesna.

Policajac Aleksandar Krstić postao je jedan od simbola brutalnosti na protestima koji su se u više gradova Srbije održali 27. novembra. Krstić je, naime, na auto-putu sa strane opštine Savski venac, u visini pivare, izgurao jednu od građanki koja je nameravala da blokira saobraćajnicu.

Međutim, Krstiću nije bilo dovoljno što su je izgurao do kraja kolovoza, pa ju je dodatno još i gurnuo preko bankine, tako da je žena pala sa druge strane na travnatu površinu. Iako je bilo očigledno da ni na koji način ne može ugroziti Krstića jer u ruci drži samo telefon, Krsić nije stao dok nije završila na zemlji, a onda nastavio da viče na nju.

Protiv njega je podneta prijava Sektoru unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova. Međutim, ono što se dalje dešavalo sa sudbinom te prijave nije uobičajeno za ovdašnje tokove.

Naime, prijava je poslata Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, potvrđeno nam je u toj ustanovi krajem prošle nedelje. Tom prilikom rečeno nam je da je ona stigla na pogrešnu adresu i da će biti prosleđena Trećem osnovnom javnom tužilaštvu. Redakcija lista „Nova“ upitala je u ponedeljak Treće osnovno javno tužilaštvo, ali nam je rečeno da ona još nije stigla kod njih.

Nije uobičajena situacija da službenik Ministarstva unutrašnjih poslova prijavu pošalje na pogrešnu adresu, posebno imajući u vidu da je to rutinski posao. Imajući u vidu napore koje su pojedini analitičari i navodni kritičari vlasti uložili kako bi odbranili policajca, kod dela javnosti se stvorio utisak da Krstićeva prijava nikada neće dobiti svoj epilog.

Bonus video: Incident na kružnom toku na Novom Beogradu

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram