Veljko Belivuk i Aleksandar Vučić Foto:Arhiva/Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Aleksandar Vučić dotakao se i slučaja hapšenja ozloglašenog klana Veljka Belivuka. Revoltiran tvrdnjom da su nam međunarodni organi pomogli, Vučić je istakao kako su srpske institucije našle dovoljno dokaza i bez Skaja, kao i da su oni sami sve odradili.

Na pitanje novinarke, koja je spomenula kako su najveći slučajevi u Srbiji otkriveni uz pomoć međunarodnih organa, Vučić je istakao kako to nije istina, već su na primer u slučaju Belivuka srpski organi imali dovoljno dokaza i bez Skaja.

„Kompletan slučaj Belivuka, mafija je uhapšena direktno uz najteži mogući rad naših službi – BIA i srpske policije. Tad nismo imali nijedan skinuti Skaj telefon, nijedan razgovor skinut sa Skaja. Dovoljno dokaza smo sami našli. A zamislite koliki je to rizik od momaka koji znaju da neki dostavljaju informacije iz sistema, a koji su morali da pođu pod njihove automobile, koji su čuvani 24 sata, da im zakače bubice. Da pratimo šta rade u automobilima, na svakom mestu i tako dalje. Da bismo mogli da saznamo da postoje tajni zidovi i da mogu da se otkriju gde su ti ljudi ubijani, klani i tako dalje. To smo sve mi uradili“, istakao je predsednik Vučić na današnjoj konferenciji.

Vučić je dodao da je naš posao da sarađujemo sa svim svetskim službama.

„Za razliku od nekih u regionu, nama kad dostave dokaze, mi te ljude hapsimo“, rekao je on.

Ipak, ključni dokazi u slučaju Veljka Belivuka predstavljaju upravo Skaj prepisku, kao i fotografije žrtava koje je klan međusobno preko pomenute aplikacije razmenjivao.

On se dotakao i sage koja u medijima traje već danima, o njegovom prisluškivanju za koje je bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović optuživala ministra odbrane Nebojšu Stefanovića.

Pročitajte još:

„Verujem u institucije. Meni je bilo važno kad sam dobio svoje prisluškivane razgovore da znam da se to zaista dešavalo. Imam ih, dobio sam ih i čuvam ih u svom telefonu. Znam da su me slušali, ugrožavali time bezbednost i stabilnost države, ali ono što se tiče mene lično time mi ne pada na pamet da se bavim, nek se time bave nadležni. Za mene je taj slučaj završen, tužilaštvo i policija treba da rade sad“, izjavio je Vučić.

Zatim, ponovo se obratio novinarki i dotakao se afere „Jovanjica“.

„Što se tiče Jovanjice, bolje mi je da ništa ne kažem. Nego, da vas pitam, kad se moj brat čuo sa ovim iz Jovanjice? Ja da vam odgovorim? Pa nikad. Ali koga briga? Malo smo lagali, malo više smo lagali, ali koga briga. Ima tu nešto? E, nema ništa. I sudska presuda ima protiv ovog lažova iz Trstenika, ali niste je ni objavili, jer koga briga za to sad“, rekao je on i na kraju dodao:

„Javite mi kada Vlahović potpiše novi ugovor da vidim koliko mi je sin zaradio. Dokle idu te laži…“

BONUS VIDEO: Vučić zbog pitanja o Dijani Hrkalović napao Novu S

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare