Potraga za nestalom Dankom Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Društvene mreže

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je juče oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora, potraga je ušla u 20 sat, a od deteta nema ni traga. Milan Ilić, deda devojčice, prvi put se oglasio za Nova.rs o nestanku unuke i otkrio šta se dešava na licu mesta.

Kako navodi na početku razgovora, on se trenutno nalazi na licu mesta, ali još uvek nema nikakvih novih informacija.

„Tražimo supruga i ja, ovde smo na licu mesta. Žena je juče završila u Hitnoj, jedva stoji pored mene, ali tražimo, ne odustajemo. Čekamo odgovore, nadamo se. Ne znam šta da kažem“, kroz suze navodi potreseni čovek.

Danka Ilić Foto: Društvene mreže

Kako dodaje, cela situacija sa nestankom devojčice mu deluje neverovatno.

„Ne znam kako je moguće da je nestala, snajka je pod stresom, sin isto. U policiji su oboje“, jedva je izustio Ilić.

Istakao je da je veliki broj policajaca na terenu.

„Policija je tu, sve službe su nam na raspolaganju, ljudi rade svoj posao, stvarno sam zahvalan kao čovek, kao deda deteta, samo da je što pre nađu“, zaključio je deda nestale devojčice.

Potraga za nestalom Dankom (2) Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kako su komšije ranije ispričale za portal Nova.rs porodica devojčice nije često dolazila na imanje u ovom mestu, jedino je deda devojčice obilazio i sređivao. Međutim dan pre nestnka svi su došli, a devojčici se naprasno izgubio svaki trag.

Ovaj slučaj je prvi put pokrenuo sistem „Pronađi me“, po uzoru na američki Amber alert i gotovo celokupna srpska javnost obaveštena je o nestanku deteta.

Potraga za nestalom Dankom (2) Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, u Boru je jutros nastavljena potraga za nestalom devojčicom Dankom Ilić. Policija je odmah u zoru blokirala ulicu vojvode Radomira Putnika u naselju Banjsko polje, a potom je proširila blokadu.

Policija zaustavlja i pretresa automobile legitimiše vozače, takođe vrše obilazak i proveravanje svih napuštenih objekata koji se nalaze na prostoru gde je Danka nestala.

Potraga za nestalom Dankom (2) Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kada je majka primetila da nema deteta, a nije mogla da ga nađe u dvorištu pozvala je komšiju policajca, koji je, kako kažu komšije, posle minut bio na licu mesta i tad je počela potraga.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare