Potraga za devojčicom Dankom (2) koja je nestala juče oko 14 časova u Boru nastavlja se i pretpostavlja se da će trajati celu noć. Na terenu je prisutan veliki broj policajaca, žandarma i vatrogasaca, a kako javlja reporter Nova.rs sa lica mesta, novinarskim ekipama i ostalim građanima zabranjen je pristup porodičnoj kući nestale devojčice i terenu koji se pretražuje.

Potraga za devojčicom Dankom koja je nestala oko 14 časova u naselju Banjsko polje kraj Bora se nastavlja.

Potraga za nestalom devojčicom, Foto: Goran Srdanov

Kako javlja reporter portala Nova.rs sa lica mesta, policija je blokirala ulicu Vojvode Putnika gde se nalazi porodična kuća nestale devojčice.

Prema rečima našeg reportera, kući i terenu koji se pretražuje, nije dozvoljen pristup ni građanima ni novinarskim ekipama, kako bi se olakšao posao policajcima, žandarmima i vatrogascima koji pretražuju teren. 

Potraga za nestalom devojčicom, Foto: Goran Srdanov

Kako saznajemo, spasioci su formirali lanac i ručnim lampama pretražuju bukvalno svaki metar terena od dvorištva kuće, gde je poslednji put viđena mala Danka, pa sve do brda koje je obraslo šumom.

Potraga za nestalom devojčicom, Foto: Goran Srdanov

Policija u ovoj akciji koristi i dronove. Potragu, koja ulazi u deseti sat, posebno otežava kiša koja neprestano pada.

Podsetimo, dvogodišnja Danka nestala je oko 13.45 časova, a njen nestanak roditelji su prijavili oko 15 časova.

Devojčica na sebi ima maslinasto zelenu jaknicu i ljubičaste pantalone. Kosa joj je vezana u repić. Ceo Bor je dignut na noge, a jake policijske snage pretražuju svaki pedalj na potezu od oko 10 kilometara od mesta na kom je devojčica bila sa majkom.

Kako je ranije nezvanično saznao naš portal, veliki broj građana je danas bio na terenu i tragao za devojčicom, kao i porodica. Ocu devojčice nekoliko puta se slošilo.

Podsetimo, zbog nestanka male Danke prvi put u Srbiji je aktiviran sistem „Pronađi me“, a građani su putem SMS poruka dobili obaveštenje o svim ključnim informacijama vezanim za nestanak devojčice.

BONUS VIDEO: Gradonačelnik Bora o potrazi za malom Dankom: Pretraženo je deset kilometara kvadratnih