M. K., devojčica koju je Ninoslav Jovanović zvani Malčanski berberin 2019. godine oteo i seksualno zlostavljao, kada je imala svega 12 godina, zbog čega je osuđen na doživotni zatvor, oglasila se nakon vesti da je njen zlostavljač preminuo u zatvoru.

„Ja sam toliko srećna, ne mogu da opišem radost. Meni je toliko drago, da se konačno ovo završilo i da je on konačno umro. Jedva sam to čekala, ne znam šta drugo da kažem i kako to da opišem“, rekla je M. K.

Podsetimo, Jovanović je preminuo u zatvoru u Požarevcu, gde je izdržavao kaznu doživotnog zatvora zbog zlodela koje je počinio nesrećnoj devojčici.

On je 20. decembra 2019. godine sposoban da shvati značaj svojih dela i upravlja svojim postupcima, oko 7.25 sati u naselju Brzi Brod u Nišu, obmanom i pretnjom odveo maloletnu devojčicu iz Suvog Dola, u nameri da je obljubi, na taj način što je putničkim vozilom „fiat punto“ sustigao, zaustavio vozilo i pozvao je da uđe u kola.

Kada mu je ona rekla da ne sme, predstavio se kao Bojan iz Niša i rekao da radi kao električar u njenoj školi.

Ninoslav Jovanović, Foto: facebook

Devojčicu je držao devet dana, a sa njom je boravio po niškim i knjaževačkim selima. Pronađena je u jednoj napuštenoj vikendici nakon što ju je tu ostavio, a on nastavio bekstvo. Posle nekoliko dana, uhapšen je i Jovanović.

Usledio je sudski proces na kom je perfidno pokušavao da se „izvuče“, vadeći se na neuračunljivost.

Pozlilo mu u ćeliji

Iz zatvora saopštili da je preminuo sinoć, u svojoj sobi.

„Osuđeniku N. J. pozilo je sinoć posle 22.00 sata u sobi u kojoj je bio smešten. Odmah je prebačen u Zavodski stacionar, gde mu je pružena sva medicinska pomoć i urađen EKG srca. Nakon toga, on je našim sanitetom u pratnji našeg medicinskog tehničara prevezen u Opštu bolnicu u Požarevcu na odeljenje intezivne nege. Tu je nažalost preminuo posle nekoliko sati“, rečeno je za Nova.rs.

Po zakonu su odmah obavešteni Više javno tužilaštvo u Požarevcu i policija, a u skladu sa zakonom naložena je obdukcija tela.

Već osuđivan

Jovanović je već bio osuđivan za silovanje žene i devojčice (1995), otmicu dve i silovanje jedne devojčice (2005) i opskurnih poruka ženama na svom fejsbuk profilu (2018), zbog čega je proveo u zatvoru 22 godine.

Bonus video: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (3)