Dalibor Bogdanović Boća Foto:privatna arhiva

Nastavljeno je suđenje Daliboru Bogdanoviću Boći (44) i D. J. (43), optuženima za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića (27), ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (48) i nedozvoljeno nošenje oružja.

U Višem sudu su svedočila petorica policajaca, piše Dnevnik.

Oni su nakon događaja bili na licu mesta i učestvovali u poteri sumnjivog vozila i osumnjičenih.

Pre nego što su ispitani svedoci, za reč se javio drugooptuženi D. J. koji je istakao da ima primedbu na, po njemu, neke bitne delove njegove izjave na koje niko ne obraća pažnju.

On je ponovio da je on ranije vozio Bogdanovića pik-apom na Frušku goru, gde su vežbali gađanje, pucajući u flaše i kutiju koja je pronađena u autu, a na kojoj su se nalazile rupe od metaka koje su tada nastale.

„Ja sam rukavice koje je Bogdanović koristio ubacio, kao i kesu u kojoj su se nalazile rukavice i etikete sa njih. Sve sam stavio u tu kutiju u gepek pik-apa i to je pronađeno prilikom uviđaja posle pucnjave u Cankarevoj“, naglasio je D. J. i dodao da to nije rekao u tužilaštvu na saslušanju jer su ga u policiji maltretirali i nije celu noć spavao.

„Moguće je da sam bio dekoncentrisan kad sam davao iskaz u vezi tih stvari koje se nalaze u kutiji. Na prošlom ročištu sam shvatio. Imao sam sedam dana da razmislim i da se prisetim“, rekao je on.

Svedok I. N, koji je kritičnog dana radio u policijskoj ispostavi Detelinara i koji je zajedno sa još jednim kolegom prvi stigao na lice mesta, ispričao je da su u dvorištu Cankareve 8 videli sa leve strane telo pokojnog Uroša Stefanovića kao i dva muškarca, starijeg i mlađeg.

„Bili su vidno iznemireni i uzrujani. Imao sam utisak da je starije lice očekivalo da znamo ko je, a kada je uvideo da ne znamo, rekao je: ‘Ja sam Goranac’, a za drugo lice je rekao da mu je sin. Kada smo ga pitali ko je ubijen, rekao je da mu je kum“, naveo je I. N.

Upitan da li je neko spominjao ko bi mogao da bude počinilac, odgovorio je da niko nije te večeri spominjao ko bi, eventualno, mogao da bude počinilac.

Policajac S. K, koji te večeri nije bio na dužnosti, ali se zatekao u blizini, ispričao je da je čuo, pet, šest pojedinačnih glasnih pucnjeva i da je video jednog krupnog i ćelavog muškarca kako izlazi iz pasaža. On je dodao i da je primetio grupu muškaraca obučenih u crne majice na kojima je bio isti natpis za koje je kasnije saznao da je u pitanju jedna bajkerska grupa.

Pročitajte još:

I drugi svedoci su potvrdili da su u Cankarevoj ulici videli grupu muškaraca u crnim majicama i kožnim prslucima na kojima je nešto pisalo, ali nisu ništa više mogli da kažu jer ih nisu legitimisali.

Ž. F, koji je tada radio u odeljenju vodiča službenih pasa, potvrdio je da je u potragu za počiniocima bio angažovan jedan pas koji je na nasipu kanala DTD kod Rumenke nanjušio neki trag, ali da ne zna čiji.

Bogdanović i D. J. se optužnim aktom terete da su 2. septembra 2021. godine oko 21 čas vozilo marke pežo došli do zgrade u Cankarevoj 8 na Detelinari, gde se dogodio kritični događaj. Kako se navodi u optužnici, vozilom je upravljao okrivljeni D. J, dok se okrivljeni Boća nalazio na zadnjem sedištu. Sačekali su dolazak Goranca i Stefanovića, u nameri da obojicu liše života. Oštećeni su motociklima došli do zgrade, Stefanović je ostao kod ulaza, a Kovačević je motorom ušao u garažu i parkirao motor.

D. J. je potom pucao u pravcu Goranca, koji tom prilikom zadobija povrede ruke. Za to vreme, Uroš Stefanović, u nastojanju da pomogne Kovačeviću, prilazi vozilu iz kog je pucano i kacigom razbija staklo kod vozača i na taj način udara okrivljenog D. J. u predelu leve nadlaktice. Tada, kako se navodi u optužnici, sa zadnjeg sedišta u Stefanovića puca i okrivljeni Bogdanović, a potom i D. J.

Od težine povreda, MMA borac je preminuo na licu mesta.

U dosadašnjem toku postupka, saslušan je i oštećeni Kovačević, navodeći da se ne pridružuje krivičnom gonjenju Bogdanovića i da ne postavlja odštetni zahtev, ali smatra da osobe za koje se utvrdi da su ubile Stefanovića treba da odgovaraju.

Sledeće suđenje zakazano je za 14. novembar, kada bi trebalo da budu saslušani ostali svedoci.

BONUS VIDEO: Počelo suđenje Belivukovoj grupi. Koliko je važno što je suđenje javno?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar