Foto: Instagram

Suđenje instruktoru jahanja Milošu Đ., koji je osumnjičen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica škole jahanja, održano je danas u Višem sudu u Beogradu. Na današnjem suđenju svedočile su sestre T. I. i U. I.

Miloš Đ. je, zbog zdravstvenog stanja i na ovo ročište dovezen u invalidskim kolicima.

Kao i do sada, zbog osetljivosti predmeta suđenja, oštećene su svedočile iz posebne prostorije za zaštitu svedoka, a u sudnicu su bile uključene putem video linka. Njih su mogli da vide sudsko veće i advokati, dok je publika u sudnici mogla samo da čuje njihova svedočenja, ali ne i da ih vidi, zbog zaštite njihove privatnosti.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Prva je svedočila mlađa sestra T. I. Ona je ispričala da je sa majkom i sestorm 2011. godine krenula u školu jahanja.

„Imala sam utisak da je moja sestra Miloševa mezimica, stalno je govorio da je dobra. Bilo nam je čudno kad je prestala da trenira. Majci i meni je rekla da ima previše obaveza oko škole. Kada smo bile same, pitala sam je šta je razlog i ona mi je ispričala za jednu od situacija sa Milošem Đ. Sva se tresla. Obe smo se potresle. Tražile smo po internetu šta znači to da je hteo da ima orgazam na konju, ali nismo našle“, ispričala je.

Objasnila je da joj je Miloš Đ. govorio da želi da je mazi i da ju je mazio po rukama, leđima i glavi…

„Nije mi bilo prijatno, gledala sam kako da ga izbegavam. Jednom sam pala i slomila ruku, a on me je terao da jašem sa slomljenom rukom. Prestala sam da treniram 2018. godine. Tražio mi je da pratim ritam konja i da doživim orgazam na konju. Miloš Đ. je bio neprijatan, samo bi prišao i počeo da me mazi. U nekoliko navrata me je pozvao u sobu. To je radio kad nikog nije bilo“, dodala je.

Kako je rekla, razmišljala je o tome kako da mu kaže da je više ne dodiruje.

Maženje se, kako je rekla, često dešavalo, a ljubio ju oko deset puta za tri godine dok se sve to dešavalo.

Na treninzima nije često bila sa sestom, ispričala je. Takođe je dodala da je videla da Miloš Đ. mazi drugu devojčicu, ali da je „njihov odnos bio čudan, jer ju je nekoliko puta zatekla da sedi Milošu u krilu i grli se sa njim“. Ta devojčica joj je se, kako je ispričala, samo jednom požalila na optuženog.

Miloš Đ. je znao, kako je rekla, koliko je tada imala godina, jer je u klubu nekada slavila rođendane, a takođe je morao da zna zbog takmičenja na koja su išli.

„Od treće godine sam opsednuta konjima, mnogo ih volim, i to je bio glavni razlog zbog kog sam smogla snage da posle svega nastavim da treniram“, rekla je T. I.

Kako je rekla, bila je mala, nije shvatala šta se dešava i kako bi to objasnila nekome.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

I sestra ispričala svoje traumatično iskustvo

U. I. je rekla da ostaje pri iskazu koji je dala u tužilaštvu, ali je odlučila da govori i pred sudom. Kako je ispričala, 2011. godine je prvi put, sa majkom i sestrom, došla u školu jahanja. Prvih nekoliko meseci trenirala je kod instruktorke, a potom je počeo da je trenira Miloš Đ.

„Naviše su se dešavala, kako ih je on zvao, maženja. Tražio je da me mazi i ljubi i da ja njega mazim. To se desilo sigurno 20 do 30 puta. Ne sećam se detaljno svega jer sam potisnula zato što mi je bilo traumatično“, ispričala je.

Kako je objasnila, ona nije znala šta to znači, ali joj je svakako bilo neprijatno. Kod kuće je pitala sestru šta znači to što joj je rekao, ali kako je ona mlađa, ni ona nije znala.

Ispričala je da je nakon toga sve ređe dolazila, a da se, kada je bila u konjičkom klubu, trudila da izbegava Miloša. Ipak, jedan dan su se sreli u hodniku. On ju je, kako je ispričala, da joj je rekao da je porasla, da joj se telo razvilo i da „treba da imaju ozbiljniji odnos“.

„Za mene, devojčicu od 13 godina, to je bilo previše i prestala sam da odlazim na treninge jahanja“, rekla je U. I.

Odgovarajući na pitanja tužioca, U. I. je ispričala da za vreme dok je trenirala u klubu nije čula da je neko imao slučnu situaciju sa Milošem, a da ona nikom nije ispričala šta joj se dogodilo.

Kako je ispričala, majci nije mnogo morala da objašnjava zbog čega nije više želela da trenira – krenula je u srednju školu, imala novo društvo, počela da izlazi i nije imala toliko entuzijazma za jahanje kao njena sestra, tako da majka ništa nije posumnjala.

Miloš Đukić Foto: Instagram

„Nikad nije bila bez majke“

Okrivljeni se javio da postavlja pitanja oštećenoj. Rekao je da nijednom tokom svog davanja iskaza nije spomenula majku, a da je stalno dolazila sa majkom.

„Nekad me je dovozila mama, nekada mama neke drugarice, a nekada smo sestra i ja išle autobusom“, rekla je U. I.

Na pitanje sudije koje je to godine bilo, on je odgovorio da je u pitanju 2002. Na konstataciju sudije da nikako nije mogla da bude 2002, optuženi je odgovorio da je „mogla da bude 2002.“.

Njegov branilac rekao je sudiji da uzme u obzir činjenicu da je Miloš Đ. dementan.

Podsećamo, Miloš Đ. se terti za krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica škole jahanja u Barajevu, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Od sredine sepembra 2022. godine nalazi se u pritvoru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar