Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Mladen Gigić (20) na prošlom glavnom pretresu priznao krivicu, ali je u svojoj odbrani izneo tvrdnju da automobil koji je vozio nije bio ispravan kada je prošao kroz crveno i udario u kola u kojima je bila nastradala Jovana Petković (25).

U višem sudu u Nišu sutra treba da bude nastavljeno suđenje Nišliji Mladenu Gigiću (20), optuženom da je 21. novembra prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Jovana Petković (25) iz sela Žitorađa kod Vladičinog Hana, priznao je danas delo za koje se tereti. Gigić je optužen da je „golfom“ na raskrsnici Bulevara Nemanjića, Pariske Komune i Boško Buha, prošao na crveno svetlo vozeći brzinom od 101 kilometar na sat, a u trenutku nesreće u krvi je imao 1.38 promila alkohola i bio je, prema navodima optužnice, apsolutno nesposoban za bezbedno upravljanje vozilom. U optužnici stoji da je okrivljeni prednjim delom „golfa“ udario je sa strane „BMW“ koji je vozila Jovana Petković (25), kojoj je bilo upaljeno zeleno svetlo na semaforu. Od siline udarca njen auto je preleteo preko ostrva i udarilo u stub. Jovana je zadobila teške telesne povrede unutrašnjih organa i višestruke prelome kostiju od kojih je preminula u niškom UKC 29. novembra.

Optuženi je tokom svoje odbrane pred Višim sudom u Nišu izrazio žaljenje što je „njegovom greškom izgubljen jedan mladi život“. Međutim, istakao je da je do nesreće došlo usled tehničke neispravno vozila kojim je upravljao. On je naveo da je bio na rođendanu, odakle ga je kući dovezao drug.

Pročitajte još:

„Hteli smoda se provozamo, seli smo u „golf“, vozio sam potpuno bezbedno. Do mesta nesreće prošao sam nekoliko semafora. Kada sam stigao na četrdesetak metara od te raskrsnice, počeo sam da postepeno kočim. Kada sam prišao semaforu, shvatio sam da se auto ne zaustavlja već čak dobija ubrzanje. Naglo sam zakočio, a noga mi je propala do patosa i posle toga se ničega više ne sećam“ izjavio je Gigić.

Gigićev branilac Milan Zelen dodao je da je njegov klijent prestao da pije dva sata pre nesreće, pa je mislio da može da vozi. Advokat je rekao da je veštačenjem utvđeno da nije bilo dovoljno ulja u kočnicama.

Branilac je takođe ukidanje pritvora Gigiću u kojem se nalazi osam meseci, ističući da više nema uznemirenja javnosti, ili da se pritvor zameni blažom meroom.

Otac nastradale devojke je zatražio najstrožu kaznu za Gigića.

„Ceo život je bio pred našom Jovanom, 11. septembra je odbranila master rad na niškom Građevinsko arhitektonskom fakultetu. Čekao je posao u Beču, trebalo je uskoro da nam se pridruži jer mi godinama živimo u Austriji. U Nišu imamo stan, nedaleko od Medicinskog fakulteta, tu je Jovana boravila dok se školovala. Kako sam saznao, te večeri je odvezla kući drugaricu a zatim krenula ka stanu… Bila je na raskrsnici kada je u levu stranu udario taj momak. Udarac je bio silovit, Jovana je bez svesti odvezena u bolnicu… Nije se više ni probudila“, rekao je očajni otac novinarima nakon devojčine smrti.

Prošli glavni pretres koji je trebalo da bude održan 30. septembra odložen je zbog bolesti branioca, ali je to izazvalo žestoke reakcije porodice stradale devojke, koji su tada rekli da je to manevar odbrane kako bi GIgić što kasnije otišao u zatvor.

 

BONUS VIDEO: Policija u akciji, hapšenje zbog pranja noa

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)