Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Iz tužilaštva saopšteno da je određeno zadržavanje od 48 časova osumnjičenom A. Š. zbog navodnog primanja mita da bi izdao građevinsku dozvolu.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu odredilo je danas meru zadržavanja  od 48 časova za A.Š, a u sklopu policijske akcije „Brezovica“. A.Š. se, kako navodi tužilaštvo, u pritvoru nalazi od juče, a zbog sumnje da je izvršio krivičn delo „primanje mita“.

Pročitajte još:

Ujedno, Osnovno tužilaštvo u Uroševcu zatražilo je sudu i da mu se odredi pritvor u trajanju od 30 dana. U saopštenju se precizira i to, da je osumnjičeni A.Š. pomenuto krivično delo izvršio tokom 2018. godine. Operacija „Brezovica“ započeta je krajem prošle godine

Protiv lica koja su pod sumnjom, uglavnom za izdavanje građevinskih dozvola u Nacionalnom parku „Šara“, na području Brezovice.

Aktivnosti policije u sklopu ove operacije realizovane su u više navrata i uvek su rezultirale hapšenjima većeg broja osumnjičenih. Poslednja akcija sprovedena je avgusta, kada su na Brezovici proveravane vikend zone, a poslednja hapšenja sprovedena su u junu i maju kada je uhapšeno pet osoba, među kojima je i bivši sekretar kosovskog ministarstva infrastrukture.

U prvom, odnosno početnom delu policijske akcije „Brezovica“ – 21. decembra prošle godine uhapšeno je 10 lica, među kojima i bivši predsednik opštine Štrpce, Bratislav Nikolić.

****

BONUS VIDEO: Hapšenje upravnika zatvora u Nišu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar