Foto: Nova.rs/Instagram

Miloš Đukić (68), učitelj jahanja u Konjičkom klubu MBM u Lipovačkoj šumi, koji je uhapšen zbog sumnje da je od 2010. silovao više polaznica od kojih su neke bile i maloletne, već godinu dana ne radi u ovom klubu, saznaje portal Nova.rs od upućenog izvora. Đukić, poslednjih godinu dana, nije živeo sa svojom porodicom, a o užasima za koje je osumnjičen saznalo se nakon što su polaznice počele jedna drugoj da se otvaraju o strahotama koje su preživljavale.

Đukić je, kako je saopštila policija, osumnjičen da je od 2010. do 2021. godine, izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad polaznicama njegove škole jahanja. U decembru 2010. godine, obljubio devojku koja je u to vreme bila maloletna, a osam godina kasnije pokušao da siluje još jednu maloletnicu. O strahotama koje su nesrećne devojčice proživljavale saznalo se nakon što su se jedna drugoj poverile.

Foto: Sofija Bogosavljev/Nova.rs

„One su potom obavestile upravu kluba o svemu, koja je odmah pozvala policiju i prijavila slučaj i urađeno je sve što je bilo u moći uprave. Kada je suočen sa upravom kluba, odnosno kada su mu saopštene optužbe, Đukić je sve negirao“, priča za naš portal upućeni izvor. Čim su čelnici kluba obavešteni o optužbama koje devojke iznose na račun trenera, on je udaljen sa te pozicije, a obaveštena je policija.

„Klub je jedno vreme bio zatvoren, ali sada radi neometano. Međutim, Đukić u njemu ne radi kao trener. Važno je napomenuti da Đukić jeste osnivač kluba, ali da već duže vreme, osim trenerske, nema drugu funkciju“, navodi izvor. Kako nam je rečeno, po Đukićevom ponašanju se nije moglo naslutiti da čini ovakva zlodela, ali jeste važio za strogog i manipulatora, tako da je moguće da je to jedan od razloga zbog kog su devojke ćutale sve ove godine.

Foto: Instagram

„Trebalo je vremena jer su devojke skupljale hrabrost da se obrate policiji. Veruje su da su neke od njih bile i ucenjene, zbog straha, ljubavi prema sportu i međusobnog druženja, te se zato nisu se osmelile da započnu priču o tome. Nadamo se da će ovaj potez kluba i devojaka dati snagu i drugim devojkama i dečacima, koji su bili žrtve“, rekao je izvor portala Nova.rs iz ovog kluba.

Jahački klub Foto:Sofija Bogosavljev/Nova.rs

Kako smo nezvanično saznali, Đukić već godinu dana živi odvojeno od svoje porodice….

Podsećanja radi, Đukića deo javnosti poznaje i po njegovim kaskaderskim ulogama u jugoslovenskim filovima. U jednom trenutku odlučuje da otvori Konjički klub MBM koji se najpre nalazio u Barajevu. Jedna od njegovih žrtava ispričala je da je 2009. godine, dok je još bila maloletna, Đukić pokušao da je poljubi, a godinu dana kasnije je nasrnuo na nju.

„Došao je, počeo da me masira, pa da me primorava na užasne stvari. Pokušala sam da se izmigoljim, međutim on me je držao, u tom trenutku shvatila sam da sam ostala potpuno sama s njim u Lipovičkoj sumi u sred noći, i da nema ko da mi pomogne, da nemam koga da zovem, niti kuda da bežim. Poznato je da je strog čovek veoma preke naravi. Uplašila sam se da ću ga rabesneti i da će me još više povređivati. Onda sam utrnula i samo sam želela da se završi, da prođe. Vratile su mi se i slike prvog nasrtaja, i već sam krivila sebe što sam ostala tu da noćim, kao da sam zaboravila šta se dogodilo pre godinu dana… Kada je prošlo, pravila sam se da spavam u nadi da je to sve i da me tokom noći više neće dirati“, ispričala je Katarina Šolaja u ispovesti za Blic, koja je krajem te 2010. godina imala samo 17 godina.

Bonus video: Konjički klub MBM u Lipovačkoj šumi, čiji je učitelj priveden zbog silovanja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar