Incident u Katastru, napad u Katastru, Katastar
Foto: Nova.rs

Nakon što je advokatski pripravnik Miloš Carević verbalno napadnut prošle nedelje u Katastru na Novom Beogradu, oglasila se i Opština Novi Beograd, ali i firma obezbeđenje, čiji je zaposleni vinovnik pomenutog incidenta. Dok se rukovodstvo Novog Beograda ograđuje od napada i veze sa pomenutim obezbeđenjem, iz kompanije za obezbeđivanje brane nasilnika rečima da je "interesantno da su napadi na njihovu firmu orkestrirani od strane nekoliko advokata, koji svesno provociraju njihove radnike".

Advokatski pripravnik Miloš Carević napadnut je prošlog utorka, nakon što je u Katastar došao da podigne papire i to po pozivu službenice. Gotovo da je izbačen iz Katastra, a radnici obezbeđenja uputili su mu salvu uvreda, što je Carević dokumentovao telefonom.

Pročitajte još:

Advokatica Biljana Kajganić, u čijoj firmi radi napadnuti pripravnik, istakla je ranije za Nova.rs da su je nakon incidenta zvali iz firme „Sion gard“, koja obezbeđuje Katastar, te da su ih obavestili da je prijava koju je Carević podneo tužilaštvu odbačena.

Portal Nova.rs stupio je u kontakt sa pomenutom firmom kako bismo proverili da li je eventualno pokrenuta interna istraga protiv radnika obezbeđenja zbog vređanja pripravnika, međutim, iz „Sion garda“ pravdaju nasilnika.

„Ono što je interesantno jeste da su ovaj napad (kao i prethodni) na ugled i integritet naše firme očigledno orkestriran isključivo od strane par advokata, koji svesno provociraju naše službenike obezbeđenja iz njima poznatih razloga“, saopštili su iz firme Sion gard.

Uprkos snimku, koji je izašao na našem portalu, gde se vidi da radnik verbalno maltretira pripravnika, firma je demantovala optužbe iznete na račun njihovom zaposlenog.

Kako su dodali, „svi njihovi radnici imaju licence MUP-a“.

Ključni problem, po firmi obezbeđivanja, je to da advokati i pripravnici ne dolaze lično u Katastar, već bi trebalo da poslove realizuju preko šaltera e-Uprave, odnosno putem interneta.

Izgleda da je to opravdanje za maltretiranje lica koja su došla da obave poslovne obaveze.

Sa druge strane, iz Opštine Novi Beograd istakli su za naš portal da to nije u njihovoj nadležnosti, iako se Katastar nalazi na njihovoj teritoriji.

Na pitanja ko je angažovao firmu za obezbeđivanje Katastra, nismo dobili odgovor.

Podsećamo, napadnuti pripravnik Miloš Carević ispričao je ranije za naš portal da je o celom slučaju obavestio policiju. On je i do detalja ispričao šta se kobnog dana desilo u zgradi Katastra u ulici Omladinskih brigada, ali i ispred objekta.

Incident u Katastru, napad u Katastru, Katastar
Foto: Nova.rs

„Bio sam napadnut verbalno od strane jednog radnika obezbeđenja, koji mi je sasuo salvu uvreda i pretnji na moj račun, i tom prilikom mi se uneo u lice i približio na milimetar sa određenom namerom, pretpostavljam. Kada mu je drugi kolega skrenuo pažnju da se tu nalaze kamere, isti je izašao napolje, te me čekao da izađem“, rekao je Carević.

Inače, ovo je drugi incident u pomenutom Katastru, nakon što su prošle godine u zgradi isto pretučena dvojica advokata Dragoslav Ljubičanović i Stefan Stojkov.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare