Blok 37 Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Napeta situacija u Bloku 37 od jutros se ne smiruje jer stanari ovog bloka, koji već duže vreme pokušavaju da ga odbrane od investitora i dalje stoje na ulazu u gradilište i sada ne dopuštaju natovarenom kamionu da izađe na ulicu.

Nakon sinoćnjeg okupljanja nezadovoljnih građana, jer su juče ujutru nastavljeni radovi uprkos dogovoru Grada Beograda, investitora i stanara da se ništa ne radi dok se ne pronađe odgovarajuće rešenje za obe strane, radovi su jutros nastavljeni, a investitor je angažovao i obezbeđenje koje je formiralo lanac kako stanari ne bi mogli da blokiraju prolaz.

Blok 37 Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Dok je trajalo „natezanje“ obezbeđenja i stanara, policija je stajala sa strane i mirno posmatrala uprkos pozivima građana da reguje.

Protest Blok 37 Novi Beograd
Protest Blok 37 Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pripadnici obezbeđenja su odbili da odgovore na pitanje u čije ime zabranjuju kretanje građana na javnoj površini.

Podsetimo, tokom jučerašnjeg okupljanja i zatvaranja Buleva Milutina Milankovića građani su ponovo organizovali dežurstva na ulici. Oni su objasnili da je investitor pogazio dogovor sklopljen sa njima i Gradom Beogradom pošto je nastavio radove. Na pitanje koliko će biti na ulici, stanari su rekli sve dok je to neophodno, to jest sve dok su tu i mašine.

Bonus video: Stanar Bloka 37 Dragan Nikolić besan zbog investitora

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare