Napadnuti aktivista sa sinoćnjeg protesta u Zrenjaninu Miša Živanov rekao je u izjavi za Nova.rs da se oseća nebezbedno u svom gradu nakon napada i da je sinoć jedva spavao zbog stresa koji su mu nanela trojica mladića.

Živanov, koji jedan od nekoliko aktivista koji su se sinoć okupili u Zrenjaninu kako bi protestovali za zdravu i čistu vodu, rekao je za Nova.rs da su grupi okupljenih građana prišle tri osobe koje su počele da im prete.

„Jedan od trojice je tada završio telefonski razgovor i prišao nam je. Nakon toga su nam uzeli i pocepali transparente, a ja sam se tada isprečio ispred njih. Rekli su nam da im je naređeno da nas sklone, nakon čega je usledilo moje pitanje ko je to naredio. Ubrzo mi je jedan od njih rekao ‘Sad ćeš da vidiš ko je naredio’. Onda su krenuli da nas vuku za majice. Ubrzo je došla policija“, rekao je Živanov za Nova.rs.

Aktivista je istakao da se on sada ne oseća bezbedno u Zrenjaninu.

„Očekivali smo nekakvu reakciju zbog protesta, ali nismo ovakvo ogoljeno nasilje. Mi samo tražimo da pijemo vodu u 21. veku, nema tu nikakvih političkih ambicija. Ja se sada ne osećam bezbedno i ne znam šta mogu da očekujem. Ne bih da spekulišem ko stoji iza toga, ali očigledno neko kome ne odgovaraju da se ovo goruće pitanje reši. Rekao bih da sa tim ima veze osoba koja je pričala telefonom sa jednim od napadača. U tom razgovoru leži odgovor na pitanje ko je nalogodavac“, rekao je Živanov za Nova.rs.

On je istakao da iako se oseća nebezbednim, da će se nastaviti sa protestima.

„Ja sinoć nisam mogao da spavam zbog stresa, ali nema govora, mi ćemo nastaviti da se borimo“, istakao je aktivista i naglasio da podrška stiže sa svih strana.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare