Foto: MARTIN SCHUTT / AFP / Profimedia

Državljanin Srbije Fahrudin K. (30) iz okoline Prijepolja koji je uhapšen kasno sinoć u Nemačkoj zbog sumnje da je držao taoce u autobusu "Laste" saslušan je tokom noći, a danas će biti izveden pred sudiju. Osumnjičeni je juče putnike autobusa "Lasta", koji je saobraćao na liniji Beograd-Dortmund, držao kao taoce, tvrdeći da mu je Alah poslao poruku.

Napadač je tvrdio, prenosi Tanjug, da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer u suprotnom će on biti napadnut. Nemačka policija je u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom bila je u kontaktu sa jednim od vozača, a tako i sa napadačem.

Podsetimo, generalni konzulat Srbije u Minhenu kontaktirao je sinoć nemačku policiju, nakon vesti o talačkoj krizi u autobusu srpskog prevoznika „Lasta“, a tamošnji istražni organi saopštili su da je napadač savladan. Podsetimo, ovo nije prvi put da se događaju napadi na putnike i vozače „Lastinog“ autobusa na liniji Beograd-Dortmund.

Pročitajte još:

Napad na putnike i vozača autobusa „Lasta“ na liniji Beograd-Dortmund dogodio se juče, a pretpostavlja se da je napadač srpski državljanin. Zbog talačke krize autoput A9 je neko vreme bio zatvoren u oba smera između Hilpoltsteina i Gredinga, južno od Nirnberga u Bavarskoj.

BONUS video: Hapšenje na Zvezdari

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar