Foto: EPA-EFE/HAYOUNG JEON

Generalni konzulat Srbije u Minhenu kontaktirao je sinoć nemačku policiju, nakon vesti o talačkoj krizi u autobusu srpskog prevoznika „Lasta“, a tamošnji istražni organi saopštili su da je napadač savladan. Podsetimo, ovo nije prvi put da se događaju napadi na putnike i vozače "Lastinog" autobusa na liniji Beograd-Dortmund.

Napad na putnike i vozača autobusa „Lasta“ na liniji Beograd-Dortmund dogodio se juče, a pretpostavlja se da je napadač srpski državljanin. Zbog talačke krize autoput A9 je neko vreme bio zatvoren u oba smera između Hilpoltsteina i Gredinga, južno od Nirnberga u Bavarskoj.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Navodno je jedan putnik, koji je ušao u autobus u Frankfurtu, a koji se zove Fahrudin Kahrović, fizički nasrnuo na druga dva putnika.

Pročitajte još:

Mediji prenose da je Kahrović rekao da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer će u suprotnom on biti napadnut. Napadač je zavladan nešto pre 22 sata, kada su specijalne jedinice nemačke policije SEK okončale talačku krizu munjevitom akcijom upada i savladavanja osumnjičenog. Nakon što su uspeli da izbave dva vozača iz aubobusa, policija je pokrenula akciju hapšenja.

Inače, pre nekoliko meseci dogodio se identičan napad na vozača autobusa „Lasta“ na relaciji Beograd-Dortmund.

Naime, marta ove godine, jedan od putnika, koji je najverovatnije ušao u Minhenu, napao je vozača i isekao ga po ruci i stomaku. Njega su savladali suvozač i ostali putnici, a napadnuti vozač zadobio je lakše povrede.

BONUS video: Hapšenje uoči derbija

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar