Nalaz obdukcije potvrdio: Vojnik na Pešteru se ugušio od hemijskih sredstava

Hronika 12. okt. 202112:01
Podeli:
Dejan Stojković Foto: Privatna arhiva

Starijem vodnik prve klase Dejan Stojković, pripadnik Druge brigade Kopnene vojske, prilikom vojne vežbe na Pešteru preminuo je od posledica gušenja. To je rezultat obdukcije do koje je došla redakcija Ucentar.

„Na osnovu Obdukcionog nalaza hemijskotoksikološke analize isečaka organa i telesnih tečnosti i mikroskopskog pregleda isečaka organa smrt je nasilna i nastupila je zbog ugušenja hemijskim sredstvima“, navodi se u nalazu prof dr Miloša Todorovića, sudskog veštaka koji je dostavljen sudu, piše portal Ucentar.

Pročitajte još:

Stojković se nalazio u sastavu posade oklopnog borbenog vozila kada je poginuo.

Oko njegove smrti nastale su mnoge kontraverze posle saopštenja Ministarstva odbrane.

Tokom priprema za planiranu vojnu vežbu na privremenom poligonu „Pešter“, starijem vodniku prve klase Dejanu Stojkoviću, pripadniku Druge brigade Kopnene vojske, koji se nalazio u sastavu posade oklopnog borbenog vozila, iznenada je pozlilo, a preminuo je u bolnici u Kraljevu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije. Njemu je na licu mesta pružena hitna medicinska pomoć, a zatim je helikopterom Vojske Srbije transportovan do Zdravstvenog centra „Studenica“ u Kraljevu, gde je pokušana reanimacija. I pored svih napora, lekari nisu uspeli da spasu život starijem vodniku prve klase Dejanu Stojkoviću, navelo je tada ministarstvo.

Foto:FoNet/MOD

Posle toga nastala je prava polemika u javnosti zbog čega je preminuo Stojković, koji je iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece.

BONUS video: Vojne vežbe Pešter: „Munjeviti udar“

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar