Uhapšen direktor PIK „Pešter“: Ukrao 23 miliona dinara

Hronika 11. okt. 202116:03
Podeli:
Konjarnik, pucnjava, muškarac pucao na policiju, policija
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Policija je uhapsila Đ.O. (70), odgovorno lice PIK "Pešter" iz Sjenice zbog sumnje da je učinio krivična dela zloupotrebe položaja odgovornog lica i oštećenja poverilaca, saopštilo je danas Ministarstvo unutršnjih poslova (MUP).

On se tereti da je od 2018. do 2021. izvršio prodaju nepokretnosti firme PIK „Pešter“ većem broju kupaca, pri čemu je od njih primio 23.286.013 dinara, koje nije uplatio na račune firme kao ni na račun Osnovnog suda u Sjenici, „iako je bio dužan to da učini“.

Kako se sumnja, on je novac prisvojio i iskoristio za svoje potrebe,

Time je pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 23.286.013 dinara i za taj iznos oštetio PIK „Pešter“, kao i poverioce tog privrednog društva koje je u blokadi, dodaje se u saopštenju.

MUP je naveo Dj.O. sumnjiči da je prilikom prodaje jedne od nepokretnosti ugovorio sa kupcem da deo kupoprodajne cene u iznosu od 20.000 evra, uplati na račun jednog od poverilaca, što je kupac i uradio.

Na taj način, Dj.O. je, kako se sumnja, stavio tog poverioca u povoljniji položaj, oštetivši druge poverioce PIK „Pešter“ koji izvršenom blokadom tekućeg računa nisu uspeli da namire ni deo svog potraživanja.

Osumnjičenom je odredjeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

On je uhapšen po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

BONUS VIDEO: Hapšenje zbog pljačke užičke pošte

Pročitajte još:


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar