Foto:MUP Srbije

Načelnik Policijske uprave u Prokuplju Nenad Kaličanin obustavio je disciplinski postupak protiv šestorice policajaca iz PS Kuršumlija nakon što su 30. januara zapucali u vazduh jer su u Kopnenoj zoni bezbednosti zatekli 40 osoba koje su sekle šumu, a koje su na njih zapucale iz automatskog oružja.

Pucnjava se dogodila na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, u reonu sela Rastelica, nedaleko od Lukovske banje. Policajci koji su patrolirali zatekli su šumokradice, a nakon što su uzviknuli “Stoj policija” kradljivci su na njih otvorili vatru. Oni su potom zapucali u vazduh, a šumokradice su sa 10-ak traktora pobegle na teritoriju Kosova i Metohije. Povređenih nije bilo.

Nekoliko dana kasnije, u svom izveštaju Upravi policije, načelnik PS Kuršumlija Bojan Pešić opravdao je postupanje policijskih službenika, ali je nakon 20 dana, načelnik Policijske uprave Prokuplje, čijoj upravi pripada i Policijska stanica Kuršumlija, Nenad Kaličanin, pozvao Pešića i naveo da ipak treba da razmisli, i tražio da se podnese inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka za tešku povredu službene dužnosti.

Međutim, nakon što je Nezavisni sindikat policije održao sastanak, i ukazao na nepravedno postupanje prokupačkog načelnika, ali i pisanja našeg portala, načelnik Kaličanin se predomislio, i kako je saopštio NSP, pozvao sve policijske službenike i saopštio im da su obustavljeni disciplinski postupci.

„Nezavisni sindikat policije uspeo je da dokaže da su kolege postupile ispravno i da su disciplinske prijave bile neosnovane. Nadamo se da do sličnih situacija više neće dolaziti, a ako ih bude, NSP će uvek biti uz sve svoje članove“, rekao nam je krako Veselin Nikolić, predsedavajući Predsedništva NSP.

BONUS VIDEO: Policija u akciji hapšenja pedofila širom Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar