Miroslav Aleksić Foto:N1

Dugo se postavljalo pitanje kako su bezbednosne službe dozvolile da se u blizini predsednika Vučića, na poslovnim forumima, nađe prvooptuženi za slučaj Jovanjica, Predrag Koluvija? Novo pitanje je - a ko je, zapravo, obezbeđivao Vučića? Naime, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pokazao je novinarima fotografiju na kojoj se nekadašnji načelnik Uprave za obezbeđenje ličnosti i jedan od optuženih za slučaj Jovanjica 2, Milan Kendija nalazi sa predstavnicima izvršne vlasti u Srbiji.

Onaj koji je čuvao Vučića, čuvao je i Koluviju, tvrdi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić. On je novinarima pokazao sliku pripadnika MUP-a Milana Kendije, koji je bio i šefa obezbeđenja Milorada Veljovića bivšeg direktora policije. Kendija je inače optužen da je bio jedan od saradnika vlasnika Jovanjice u poslu sa proizvodnjom marihuane, odnosno da je bio jedan od članova prstena zaštite Predraga Koluvije, piše N1.

Miroslav Aleksić Foto:FoNet/Božana Pavlica

„Evo to je gospodin Kendija koji se nalazi ispred Aleksandra Vučića, i ovde na ovj fotografiji nije sa Vučić sa Kendijom, tu je i Bratislav Gašić, šef BIA i tu je i Vulin“, rekao je Aleksić.

Prema optužnici Jovanjica 2, čije je delove nedavno objavio KRIK, Kendija je bio zadužen za obezbeđenje Jovanjice, ali i za naoružanje ostalih čuvara imanja. Tokom dopisivanja u aplikaciji Razgovor, optuženi su imali i grupu koju su nazvali Savet za bezbednost. Ovako je Koluvija pisao o Kendiji, svom najbližem saradniku Sergeju Mrđi, kada su strahovali da ih policija ne razotkrije.

„Kendža će sada da podeli pumparice i heklere“.

U optužnici se navodi i da su policajac Milan Kendija i pripadnik BIA Aleksandar Tošić otišli na imanje „Jovanjice“ dok ga je policija pretresala.

Kendija je policajcima rekao da je u srodstvu sa Koluvijom i da je došao da proveri da li mu je brat uhapšen.

„Kendija nije rođak Koluvije, on je rođak Miloša Tofilovića, čoveka koji nije bio samo vozač Koluvije, nego je bio i njegovo obezbeđenje i stalno sa njim“, navodi Aleksić.

On dodaje da Koluviju i Kendiju osim narko biznisa povezuje i isti advokat. Naime obojicu ih u predmetu Jovanjica brani Vladimir Đukanović funkcioner SNS-a i predsednik Skupštinskog odbora za pravosuđe.

Inače, upravo onaj ko je nekada obezbeđivao državni vrh Milan Kendija Koluviji je kao obezbeđenje preporučio svog rođaka Tofilovića.

Podsećanja radi, Miloša Tofilovića je, nekoliko meseci posle izlaska iz pritvora, u kom je bio zbog uzgajanja marihuane na Jovanjici, ovog februara, uhapsila Američka agencija za borbu protiv droga DEA. Osumnjičen je da je kao član međunarodne kriminalne grupe, sastavljene od srpskih i bugarskih državljana, trgovao heroinom, te tu drogu iz Turske, preko Evrope prevozio u Ameriku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare