Milena Radulović, svedok oštećeni u procesu protiv učitelja glume Miroslava Mike Aleksića, danas je pred Višim sudom u Beogradu odgovarala na pitanja branioca optuženog, i na samom kraju suđenja ispričala kako je izgledalo kada ju je Aleksić prvi put napastvovao. Svedočenje hrabre glumice potreslo je sve prisutne u sudnici.

Potresena glumica ispričala je pred sudom da je to bilo nakon zavšrenog časa, dok su svi odlazili kući. Tada joj je optuženi Aleksić, koji se tereti za četiri krivična dela silovanja i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, rekao da uđe  u njegovu prostoriju.

Pročitajte još:

„Sedela sam na fotelji koja je bila tu. On mi je rekao da moram da ustanem, rekao mi je da se ispravim, da moram više da treniram, da moram da budem zategnuta kao sajla. To nije ništa neobično, jer se često drao na nas da ispravljamo kičmu, a mi smo sedeli na klupama bez naslona“, priča Radulovićeva.

Ona je ispričala da je ubrzo nakon toga usledio najveći šok u njenom životu.

Milena Radulović i Ognjen Janković Foto:E-stock/Nataša Rajaković

„Prišao mi je frontalno i u tom momentu ščepao me za glavu. Počeo je da me ljubi. Pokušala sam da se odbranim, ali nisam mogla, telo mi je bilo paralisano. Uspela sam da pomaknem glavu dva tri puta na stranu, to je prirodna reakcija kada neko hoće da vas poljubi, a vi to ne želite“, objasnila je glumica.

Vidno potresena ispričala je da joj je Aleksić postavljao krajnje neprimerena pitanja, a portal Nova.rs pojedine detalje iz iskaza hrabre glumice neće objaviti zbog uznemirenja javnosti.

Podsetimo, suđenje Miki Aleksiću osumnjičenom da je seksusalno uznemiravao i silovao polaznice svoje škole glume traje u Višem sudu u Beogradu. Danas je nastavljeno svedočenjem glumice Milene Radulović zbog koje se i saznalo za ceo monstruozni slučaj.

Milena Radulović i Ognjen Janković Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Radulovićeva danas je odgovarala na pitanja odbrane osumnjičenog Aleksića, odnosno advokata Zorana Jakovljevića.

Istakla je da je o svemu odlučila da progovori kako niko više ne bi doživeo ono što je ona.

„Kada su me pozvale T. Đ. i M. Đ. i ispričale svoju priču, tada sam odlučila da sam spremna da o svemu progovorim. Decembra, pre podnošenja prijave, rekla sam da ne mogu da ćutim i da se osećam krivo što ništa dosad nisam uradila. Tada sam imala želju da ne počne drugo polugodište u školi jer sam znala da Mika ima grupu od pet, šest devojaka. Znala sam da je radnje radio u kasnijem periodu, u drugom polugodištu. Bila sam sigurna da će tri od šest devojaka da pretrpe neki vidi uznemiravanja“, rekla je hrabra glumica.

Mika Aleksić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila upravo glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare