Foto:Nova S

Medicinska sestra Marija Milinčić fizički je napadnuta u kovid bolnici u Kliničkom centru u Nišu od svog nadređenog. U toj ustanovi za NovuS su rekli da je pokrenut disciplinski postupak, dok iz policije kažu da fizičkog kontakta nije bilo.

Kako se slučaj ne bi stavio pod tepih, a ona ne ostane bez posla, Marija Milinčić govorila je u jutarnjem program TV Nova „Probudi se“, i ispričala šta se sve dešavalo. Ona je pokazala modrice koje je, kako je sama rekla, zadobila dok ju je nadređeni stiskao za ruku i u momentu kada je krenuo da je čupa za kosu i udara pesnicom u glavu.

„Onog momenta kada sam se ja oduprla, kad me je čupao, on me je udario i pesnicom i šakom u glavu i vrat. Ja sam se okrenula, bila sam jako uznemirena, rekla sam da on mene ne može da tuče, ko je on da to radi. Kolege su stale između nas, i držale su mene umesto njega. Ja sam se jako uznemirila, izveli su me iz prostorije i tada sam izgubila svest“, ispričala je Milinčić.

Tako je 14. maja počela i završila se Marijina smena, koja je zaposlena u Kliničkom centru u Nišu, na Klinici za fizikalnu medicinu, a to nije bio jedini njihov kontakt, jer prethodnih 12 godina, kako kaže, rade zajedno.

„Godine 2008. sam zaposlena. Bojan Tasić mi se udvarao, ja sam njega odbila i on to očigledno nikada nije mogao da zaboravi“, rekla je Marija.

Foto:Nova S

Ona je bila u prvim redovima u kovid bolnici, zatim u izolaciji da bi opet po povratku radila sa zaraženim pacijentima i u tom periodu se suočavala sa brojnim problemima.

„Mesec i po dana i više bio je 24 sata na klinici, i sve vreme kovida je bio u alkoholisanom stanju. On je mene hteo kolegama da predstavi kao nekoga ko je neradnik i ko je pobegao, a ja sam radila na pulmologiji, ali sam se kontaminirala, i to je bila viša sila, ali sam se opet vratila da radim u kovidu“, rekla je Marija.

Ipak u večeri napada Klinika za rehabilitaciju ugašena je kao bolnica jer nije bilo pacijenata, kaže Marija, ali tvrdi i da su kovid dnevnice za nju izostale, za razliku od batina.

U PU Niš kažu da fizičkog kontakta nije bilo.

Saopštenje MUP
Foto:Nova S

„Policijski službenici u Nišu su odmah po prijavi da je došlo do sukoba između dvoje zaposlenih u Kliničkom centru Niš izašli na lice mesta i obavili razgovor sa njima, kao i sa svedocima događaja koji su se izjasnili da nije bilo fizičkog kontakta između njih. Policija je o događaju obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Nišu koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela“, saopštili su iz PU Niš.

Marijina lekarska dokumentacija govori suprotno.

Lekarsko uverenje Foto:Nova S

„On sebe predstavlja jako moćnim, on je rekao ljudima da će nakon korone dobiti višu poziciju gde će on odlučivati o našim životima, gde će ko i kako raditi, i ljudi na osnovu toga lažno svedoče i nisu spremni da svedoče zarad svoje bezbednosti i svog posla“, rekla je Marija.

Povodom ovog slučaja obratila se i upravi Kliničkog centra Niš, a odgovor još uvek čeka.

Novinari su jedino uspeli da saznaju da je disciplinski postupak u toku, ali ne i protiv koga. Tasić nije želeo da komentariše ovaj incident dok se, kako kaže, postupak ne završi. Marija je još uvek na bolovanju pod nadzorom lekara.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare