Foto: Profimedia.rs

D.P. medicinska sestra iz Užica zaposlena u Opštoj bolnici Užice teško je povređena na svom radnom mestu u noći između subote i nedelje, kad je eksplodirao manometar na boci za kiseonik.

Autor: Andrej Mlakar/Blic

Incident u kome je teško povređena medicinska sestra desio se za vikend u trećoj smeni, kada je ona prišla jednom pacijentu u bolesničkoj sobi. Do eksplozije je došlo prilikom rukovanja bocom za kiseonik, kada je manometar izenada pukao i povredio joj oko i lice. U pomoć kolegnici koja je pala na pod pritrčali su druga medicinska sestra i dežurni doktor i odveli je na prijemno odeljenje. D.P. je odmah transportovana u Kliniku za očne bolesti u Beogradu gde je  operisana, javio je Blic.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu potvrđeno je da je žena zadobila teške povrede oka i da se očekuje izveštaj policije sa izveštajima nadležnih inspekcija.

U Zdravstvenom centru Užice rečeno je da je do pucanja koje povredilo medicinsku sestru došlo u trenucima dok je ona na boci za kiseonik montirala protometar, deo manometra. Razlozi koji su doveli do nesreće su nepoznati. U Zdravstvenom centru Užice kažu da je događaj prijavljen Inspekciji rada koja je ovim povodom posetila užičku bolnicu.