Foto: Nova.rs

Načelnik PU u Vranju Igor Živković, smenjen je sa ove dužnosti, piše lokalni portal VranjeNews, pozivajući se na saopštenje Nezavisnog sindikata policije. Pre četiri dana Zaštitnik građana pokrenuo je kontrolu rada Centra za socijalni rad u Vranju i MUP-a Srbije zbog ubistva žene u ovom gradu, ali još uvek nije poznato da li su smena i kontrola povezani.

Kako se navodi u pomenutom saopštenju, NSP „kao pravi profesionalci“ načelniku „žele puno uspeha u daljem radu“:

„Ali da ne radi ovako kako je radio kao načelnik PU Vranje, uostalom neka mu služi na čast kako je radio. Kao sindikat podneli smo samo poslednjih mesec dana ukazivali na njegov nesavestan rad, održali više sastanka koji su rezultirali njegovom smenom“, navodi se u saopštenju sindikata koje je objavio VranjeNews.

Portal navodi da će se u narednih nekoliko sati u vrhu MUP-a odlučivati o Živkovićevom nasledniku na čelu PU Vranje. On se na ovoj funkciji nalazi od 2016. godine.

Podsećamo, pre četiri dana je Zaštitnik građana pokrenuo kontrolu rada Centra za socijalni rad u Vranju i MUP-a Srbije zbog pokušaja ubistva žene u Vranju, nakon što je iz medija obavešten o porodičnom nasilju u kojem je muž pokušao nožem da ubije suprugu, dok je istovremeno povredio ćerku. Nesrećna žena je u međuvremenu od zadobijenih povreda preminula.

Zaštitnik je od CSR Vranje zatražio da ga u roku od 15 dana obavesti da li je upoznat sa porodičnom situacijom u ovoj porodici, da li je u proteklom periodu bilo prijava za nasilje i da li je Centar preduzeo određene mere kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita porodici.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar