Ivan Kontić Foto: MUP

Načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić izjavio je danas da su netačne tvrdnje Osnovnog javnog tužilaštva, koje je danas za Novu.rs potvrdilo da ih novosadska policija nije obavestila o prebijanju Novosađanina M. M. (28) istog dana kada se obračun dogodio, a potom pozvao na poligraf zamenicu tužioca za koju tvrdi da je imala tu informaciju.

„Apsolutno su netačne tvrdnje Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, koje su se pojavile u medijima, da je navedeno tužilaštvo o slučaju prebijanja mladića u Jevrejskoj ulici novosadska policija prvi put obavestila 04. septembra.

„Istine radi, Osnovno javno tužilaštvo je o događaju obavešteno istog dana. Tačnije, čim su lekari završili sve preglede i zvanično konstatovali stepen povreda oštećenog, vođa smene u Policijskoj ispostavi Stari grad Tijana Popović je telefonom o svemu obavestila zamenika osnovnog javnog tužioca Svetlanu Suvajdžić, koja je događaj kvalifikovala kao krivično delo teška telesna povreda. I uvid u listing poziva koji su 24. avgusta ostvareni sa dežurnog telefona u Policijskoj ispostavi Stari grad potvrđuju ovu činjenicu.

Takođe, policijska službenica Tijana Popović je, kako sama kaže, spremna da sve navedeno potvrdi i na poligrafskom testiranju, a pitam i zamenika osnovnog javnog tužioca Svetlanu Suvajdžić da li je spremna da uradi isto, ukoliko smatra da o događaju nije obaveštena 24. avgusta“, napisao je u policijskom saopštenju Šušnjić.

Naime, Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu potvrdilo je danas za Novu.rs da 24. avgusta nisu obavešteni od strane novosadske policije o obračunu koji se dogodio u Jevrejskoj ulici.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare