Foto: Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva

Nestanak Mateja Periša (27), prema dokazima koji su do sada prikupljeni, nije povezan sa nasilje, saopštio je danas načelnik Uprave kriminalističke policije u Hrvatskoj Antonio Gerovac. Dodao je da u ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da je Periš kobne večeri ušao u vodu.

„Sada vam ne mogu detaljno govoriti jer se istraga vodi u drugoj državi. Međutim, postoji ona radna verzija o tome šta se dogodilo“, rekao je načelnik hrvatske policije.

Na pitanje da li je Perišev nestanak povezan sa nasiljem, on je rekao da sa svim onim što je do sada prikupljeno, ništa ne ukazuje da je njegov nestanak posledicna nasilne radnje.

„Sve ono što je dokazni materijal, a jedna od stvari su i snimci, nezahvalno je da komentarišem. Meni je žao što ti snimci izlaze u javnost. Kako izlaze, ne mogu da tvrdim, ali na kraju nije ni bitno. Sve snimke smo pregledali. Ono što vam mogu reći je da je policija odradila dobar posao što se tiče pregledanja njegovog kretanja“, rekao je načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac.

On je dodao da ne postoji policajac koji će moći sa sigurnošću da kaže da li je Periš ušao u vodu.

Načelnik je rekao da ne može da iznosi podatke o tome da li je bilo konzumacije narkotika.

Ono što se događalo u diskoteci „Gotik“, sav taj put momaka do Beograda i u Beogradu, srpska policija je ispitala i napravila rekonstrukciju, rekao je Gerovac.

„Ne postoji u ovom trenutku neka rupa, da nike rekonstruisana. Što se tiče konzumacije, shvatićete me da vam ne mogu odgovoriti“, rekao je Gerovac.

On je još jednom ponovio da će se sa Periševim prijateljima, sa kojima je boravio u Beogradu, policija obaviti razgovor o okolnostima nestanka.

O Periševom telefonu

Što se tiče mobilnog telefona, rekao je da će se deo Periševog telefona obrađivati u Hrvatskoj, ali je ponovio da više detalja o tome neće moći da iznosi. On je dodao i da srpska policija ima sva potrebna sredstva da ispitaju sve što se tiče njegovog telefona i da je to već u većoj meri i urađeno.

Hrvatska policija ne zna ko su Zadrani iz „Gotika“

Gerovac je rekao da tek moraju da utvrde da li su u klubu bili „misteriozni Zadrani“ i ko su onu. Podsetimo, nakon što su se u javnosti pojavile informacije da je u „Gotiku“ kobne večeri bila i grupa mladića iz Zadra, Matejev prijatelj za hrvatske medije ukazao na mogući sukob između dve ekipe.

„Tek moramo utvrditi jesu li u klubu zaista bili Zadrani i ako su bili, oni nam mogu reći šta se događalo u klubu“, rekao je Gerovac i dodao: „Sve ukazuje na činjenicu da Matej i društvo nisu bili u nikakvom sukobu. Ali nema ni indicija da su bili uključeni u neke druge sukobe, ispred ili u klubu“

Ne zna se ko je plivač sa „spornog snimka“

„Snimak je autentičan, ali pliva li neko ili ne pliva, to su zasad spekulacije. Ja u to ne bih ulazio, snimci se obrađuju“, rekao je načelnik komentarišući sponi snimak koji se pojavio zajedno sa snimcima sigurnosnih kamera. Načelnik hrvatske policije je potvrdio da je snimak nastao kobne večeri.

Bonus video: Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar