Foto:TANJUG/ UPRAVA CARINA/Ilustracija

Carinici su na prelazu Gradina zaplenili skupocene satove i nakit, koje je iz Srbije u Bugarsku pokušao da prokrijumčari navodni trgovac satovima i antikvitetima.

Foto:TANJUG/ UPRAVA CARINA

Prekršaj je otkriven kod bugarskog državaljanina starog 42 godine koji je na gradnicu pristigao automobilom BMW, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Detaljnim pregledom u njegovoj torbici sa ličnim dokumentima i novcem pronađena četiri ručna časovnika „Chopard“, „Breguet“, „Boućeron“ i „Vaćeron Constantin Geneve“ koji je pozlaćen 18-karatnim zlatom i optočen i brilijantima.

Zajedno sa satovima pronađena su i dva zlatna prstena, kako i broš i privezak ukrašeni dijamantima i cirkonima, koji bi osim tržišne, mogli imati i antikvitetsku vrednost. U ladici ispred suvozačkog sedišta pronađen je još jedan muški ručni sat „Rolex Detejust“, takođe sa 18-karatnom pozlatom.

Pošto se sumnja da zaplenjeni satovi i nakit vrede više od 20.000 evra, kako je naveo prekršilac, biće urađeno naknadno veštačenje radi procene njihove vrednosti. S obzirom da procenjena vrednost zaplenje robe prelazi trećinu vrednosti vozila, do okončanja postupka pred sudom biće zadržan i automobil, čime se ukupna vrednost prekršaja uvećava na preko 32.000 evra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)