Državni sekretar u MUP-a Željko Brkić potvrdio je da su policijske uprave u Užicu i Kikindi poslale dopis školama u kojima se traži da se sastave spiskovi problematične i asocijalne dece koja su u riziku od nasilja, bilo kao žrtve ili da ga izvršavaju i izvinio se građanima zbog toga.

„Nikakav nalog slične vrste nije došao od MUP-a…U samom tekstu dopisa vidi se da je on motivisan dobrim namerama, u pozadini je želja policijskih službenika da se učini sve da se podigne bezbednost učenika i nastavnog osoblja. U toj želji učinjen je nesmotren potez, traženo je da se dostave podaci za koje MUP nema ovlašćenja da ih pribavlja“, rekao je Brkić, a piše N1 info.

On se izvinio svima koji se zbog ovakvog dopisa osećaju uznemireno.

„Od strane policijske uprave u Užicu i iz Kikinde došao je jedan dopis, dakle iz dve policijske uprave. U pitanju je dobra namera da se bezbednost škole unapredi. Učinjen je nesmotren potez“, kaže državni sekretar.

Naglasio je da su ove dve policijske uprave samostalno i na svoju inicijativu poslale te dopise ali da iz MUP takav nalog nije došao, prenosi N1 info.

Bonus video:Đaci iz „Ribnikara“ se vraćaju u školu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare