Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Povodom tvrdnji koje je sinoć u emisiji Utisak nedelje izneo penzionisani general i bivši direktor Vojnobezbednosne agancije Momir Stojanović povodom saobraćajne nesreće u Nišu, u kojoj su 2. januara tragično nastradali Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48), a kada je na njih skupocenim audijem naleteo 19-godišnji Nemanja Stamenković, da je njegov otac jedan je od načelnika smene u operativnog centru MUP Srbije, oglasio se i MUP Srbije.

„Povodom Vašeg pitanja obaveštavamo Vas da je proverom kroz evidencije MUP-a utvrđeno da A.S. ne radi niti je ikada bio zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, pa samim tim nije ni mogao da bude šef smene. Pozivamo sve političare da tragediju u Nišu ne koriste u svojim dnevno političkim obračunima i da u javnost ne izlaze sa neistinama“, saopštio je MUP Srbije.

Foto: Ivan Dinić/Nova S

Gosti “Utiska nedelje” bili su Stojanović, advokat Vladimir Beljanski i političar Miroslav Aleksić, a jedna od ključnih tema bila je saobraćajna nesreća u Nišu, odnosno tragična smrt dve osobe, a koja je šokirala srpsku javnost. Na 12-godišnjeg Andreja i Ilića, oca troje dece, naleteo je Stamenković, a za koga su građani Niša tvrdili da se danima uoči nesreće bahatio luksuznim automobilom po niškim ulicama.

U javnosti je tada počelo i da se spekuliše o tome ko su roditelji dečaka, a tokom jučerašnje emisije “Utisak nedelje” gost Stojanović je rekao da je otac 19-godišnjaka jedan od načelnika u MUP.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ mn

“To je neverovatna stvar, da sin jednog od načelnika smene u operativnog centru MUP, u 29. Novembru, kome je otac kupio besan auto, a koji je otišao nekog da obiđe, pošto mu je otac verovatno rodom iz Niša, zgazi čoveka i dete od 12 godina. I to dete od 12 godina pripada jednom Albancu koji drži pekaru, časnom čoveku, koji je svim iskušenjima odolevao u Nišu, svim izazovima. Nastradalo je dete i čovek koji troje dece ima. Skandalozno je da odmah sutradan ministar unutrašnjih poslova i direktor policije dolaze u PU Niš i da potom kažu da je to bilo planski, odnosno unapred planirano”, rekao je Stojanović.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar