Numero Foto: Printscreen/Promo

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom objava na društvenim mrežama i u medijima, ističe da su policijski službenici PS Zvezdara u skladu sa Zakonom obavili razgovor sa L. C., upoznali je sa njenim pravima i uputili je na način na koji može da podnese prijavu protiv bivšeg emotivnog partnera, saopštio je večeras MUP.

„Napominjemo da L. C. policiji nije podnela prijavu protiv bivšeg partnera za nasilje, kao i da je odbila da da službenu belešku o obaveštenju primljenom od građana. Naime, L. C. je  policijskom službeniku sertifikovanom za postupanje po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici rekla da je došla u policiju da se informiše i upozna sa pravnim procedurama kako da prijavi nasilje koje je, kako kaže, trpela od strane bivšeg emotivnog partnera tokom veze koja je okončana u oktobru, a koje nijednom nije prijavila, što je proverom kroz evidencije i ustanovljeno“, navodi MUP.

„Dodala je da sa bivšim partnerom od prekida veze nije bila u kontaktu. Policijski službenik je razgovor sa L. C. obavio u skladu sa svim zakonskim procedurama, upoznao je sa njenim pravima i uputio na način na koji, uz adekvatnu dokumentaciju, može da podnese prijavu. I pored toga što L.C. nije podnela prijavu protiv bivšeg partnera, policija je o

svemu obavestila nadležno Prvo osnovno javno tužilaštvo, kome je prosleđen izveštaj na dalje postupanje. Molimo medije i političke partije da slučajeve porodičnog nasilja o kojima policija neće i ne može detaljno da izveštava javnost, ne koriste za političke obračune i napade na MUP“, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, Nina Stojaković nedavno je na svom Tviter profilu iznela tvrdnje kako je njena sestra Lidija pretrpela nasilje od svog bivšeg momka repera, kao i da je slučaj prijavila policiji. Prema navodima koje je Stojakovićeva iznela, policija je njenoj sestri rekla „da nema dokaze da ju je reper tukao i da ide kući i proba da zaboravi“. U međuvremenu, reagovalo je i Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je između ostalog reklo da ne postoje nikakvi dokazi i da L.D. nije podnela prijavu kako bi policija imala osnov za postupanje. Dodali su i da su je policijski službenici posavetovali koje korake može da preduzme.

Stojaković je danas na Tviteru objavila i svoj odgovor nakon što se oglasio MUP povodom navoda da je reper Uroš Radivojević poznatiji kao Numero zlostavljao svoju devojku.

****

BONUS VIDEO: Digitalno nasilje Onlajn svet je džungla

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar