Ekoloski protest
Ekološki protest Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da će Uprava saobraćajne policije odustati od prekršajnih postupaka protiv novinara koji su prisustvovali, kako tvrde, nelegalnim skupovima u gradovima Srbije proteklih vikenda, a u svojstvu profesionalnih izveštača.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom obaveštava javnost i ističe da će Uprava saobraćajne policije odustati od prekršajnih postupaka protiv novinara koji su prisustvovali nelegalnim skupovima u gradovima Srbije proteklih vikenda u svojstvu profesionalnih izveštača.

Napominjemo da oni u trenutku kada su sa drugim licima bili obuhvaćeni prekršajnom prijavom zbog nezakonite blokade saobraćaja nisu bili označeni kao novinari niti su im legitimacije bile istaknute na vidnom mestu.

Pročitajte još:

Nakon obaveštenja primljenih od novinara da su na nezakonitim protestima prisustvovali u svojstvu profesionalnih izveštača, Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je odluku da postupke protiv njih obustavi.

Još jednom molimo sve novinare širom Srbije da u sličnim situacijama vidno istaknu svoju legitimaciju“, navodi se u saopštenju policije.

Sa druge strane, i dalje nije poznato kako je MUP veliki broj građana, među kojima su i novinari, identifikovao na protestima širom Srbije. Ljudi su tvrdili da na protestima nisu legitimisani, a kazne su im stizale na kućnu adresu.

BONUS video: Incident kod Doma omladine – napad desničara na novinare

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare