Foto: MUP Srbije

Ministar policije Nebojša Stefanović poručio je danas, prilikom predaje 111 vozila koje je MUP nabavio za Sektor za vanredne situacije i druge organizacione jedinice, da je nabavka savremenih vozila postala standard zahvaljujući čemu su pripadnici MUP-a još efikasniji u zaštiti građana. 

„Gotovo svakog meseca imamo neku dodelu i drago mi je da naši pripadnici voze sve bolja i modernija vozila, koja će pomoći da policija bude efikasnija na terenu. Država je danas snažnija i bolja zahvaljujući odgovornoj politici predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije i zato imamo više novca u budžetu, što nam omogućava da jačamo naše kapacitete“, istakao je Stefanović. 

Ministar je precizirao da će od vozila koja su danas dodeljena skoro polovina biti raspoređena u vatrogasno-spasilačke jedinice širom Srbije i dodao da mu je drago, jer je ispunjeno obećanje da će posebna pažnja biti posvećena vatrogascima koji zbog hrabrosti i velikog broja intervencija zaslužuju ogromno poštovanje. 

Ostatak vozila, kako je naveo ministar, namenjen je pripadnicima policije i drugim organizacionim jedinicama MUP-a. 

Stefanović se zahvalio pripadnicima policije što su i ovu godinu započeli sa ogromnim entuzijazmom i napornim radom, zbog čega, kako je naveo, zaslužuju da Ministarstvo unutrašnjih poslova uloži u njihovo dalje opremanje. 

„Upravo rezultati koje pravi Ministarstvo unutrašnjih poslova pokazuju građanima da mi umemo da cenimo njihovo poverenje. Nastavićemo sa ozbiljnim i odgovornim radom kako bismo još više podigli nivo bezbednosti građana i naše države. Uveren sam da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova radom opravdati poverenje građana i Vlade Srbije“, zaključio je Stefanović.