Nebojša Stefanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Tužilaštvo za organizovani kriminal naložilo je policiji da se uključi u predistražne radnje u slučaju Krušik, to jest ispitivanje navoda da su u poslovanju ove državne fabrike privilegovani pojedini privatni trgovci oružjem. Zahtev je usledio nakon što je iz MUP otišao bivši ministrar Nebojša Stefanović, čiji je pokojni otac Branko navodno bio uključen u ovu nelegalnu trgovinu.

Da je izdat nalog policiji i to odeljenju SBPOK za prikupljanje potrebnih obaveštenja o slučaju Krušik, potvrđeno je za Insdajder iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

„Nakon razmatranja izveštaja Vojnobezbednosne agencije i Bezbednosno informativne agencije, Tužilaštvo je zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja uputilo i SBPOK“, rečeno je i  našem portalu iz ovog tužilaštva.

Podsetimo, zbog slučaja Krušik TOK je još 2019. izdao nalog BIA i VBA da obave predistražne radnje, što je u startu bilo neobično jer je MUP taj koji je za to zadužen u najvećem broju slučajeva.

Predistraga je usledila nakon što je tvrdnje o privilegovanim preduzećima u javnost izneo radnik Krušika Aleksandar Obradović koji, prema oceni tužilaštva, nema status uzbunjivača jer je svoje tvrdnje najpre izneo u medijima, a ne nadležnim institucijama.

Protiv njega se još vodi postupak za odavanje poslovne tajne, a nakon pritvora i kućnog pritvora, brani sa slobode.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare