Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Policija istražuje da li Bogdanka G. (68) i njen sin Boban M. (46), koji su osumnjičeni za ubistvo rumunske državljanke Miore Hajduk (53), stoje iza još nekih nestanaka u Pančevu. Prema nezvaničnim informacijama, motiv ubistva Miore, koja je radila kao prodavačica na pančevačkom buvljaku, je pronevera 20.000 evra.

Do ubistva je došlo kada je 17. maja Miora došla kod njih kući gde su imali kancelariju jer je primetila da joj se računi ne slažu. Međutim, došlo je do svađe, a potom i fizičkog sukoba. Prema prvim rezultatima istrage, sumnja se da je prvi na Mioru nasrnuo Boban i udario je pesnicom, a zatim i nekim tvrdim predmetom u glavu. Kasnije mu se u prebijanju nesrećne žene pridružila i majka.

Kada su shvatili da su ubili Mioru, majka i sin su odlučili da prikriju zločin te su iskopali rupu u dvorištu, tik uz staizicu koja ide oko kuće i tu zatrpali telo nesrećne žene.

Majka i sin su se nadali da će im ubistvo proći neprimetno jer Miora u Srbiji nije imala nikoga od rodbine, međutim nisu znali da je ona izuzetno bliska sa svojim stanodavcima kod kojih živi već 18 godina koji su ubrzo primetili da je nema i njen nestanak prijavili policiji.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Stanodavac je znao i da Miora treba da ide kod svojih knjigovođa i rekla mu je da se tog susreta „plaši“ i da je bila jako nervozna, te je policija znala gde prvo treba da potraži nestalu ženu.

Po dolasku tamo policija je ubrzo shvatila da se u kući dogodio zločin i majka i sin su uhapšeni, a telo je pronađeno u plitkom grobu u dvorištu.

Komšije o uhapšenim Pančevcima nemaju lepe reči, kažu da su poznati kao prevaranti koji su oštetili brojne klijente i da su se često selili jer su se svađali sa komšilukom. Ni sa kim nisu pričali, a klijenti su morali da ih zovu na telefon, da čekaju ispred vrata i po pola sata pre nego što bi ih pustili u kancelariju.

Pojedini meštani izrazili su sumnju da oni možda stoje iza nestanaka još nekih ljudi, te policija proverava i ove navode.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar