Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Bogdanka G. (68) i njen sin Bogdan M. (46) uhapšeni su danas u Pančevu zbog sumnje da su pre dva dana ubili rumunsku državljanku Mioru Hajduc. Kako Nova.rs nezvanično saznaje, motiv ubistva mogao bi koristoljublje jer je Miora, koja je radila na pančevačkom buvljaku, osumnjičenima za ubistvo, koji su za nju radili knjigovodstvo, dala novac, koji oni nisu namenski uplatili, već zadržali za sebe.

Stanovnike pančevačke Ulice Ive Kurjackog uznemirila je vest da su njihove komšije Bogdanka G. i Bogdan M. izvršili brutalno ubistvo rumunske državljanke Miore H. pre dva dana. Policija je jutros saopštila da se oni sumnjiče da su pre dva dana zadali više udaraca čvrstim predmetom u glavu ženi koja je od zadobijenih povreda preminula.

Potom su, prema prvim informacijama, njeno telo zakopali u dvorištu kuće u Ulici Ive Kurjackog 67, gde su majka i sin živeli. Miora je, kako otkrivaju komšije, poslednjih 18 godina radila na pančevačkom buvljaku, i ovde je živela sama. Komšije otkrivaju da je bila draga žena, i da je imala dosta prijatelja. Njena porodica živi u Rumuniji, a ona, osim prijatelja, nije imala nikoga u Srbiji.

Veza između ubijene žene i osumnjičenih jeste to što su njih dvoje za mnoge pančevačke prodavce na buvljaku radili knjigovodstvo. Navodno, nesrećna žena dala je pre izvesnog vremena 20.000 evra kako bi oni izvršili za nju uplatu, ali su majka i sin odlučili da novac zadrže za sebe.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kobnog dana, rumunska državljanka je navodno rekla stanodavki da ide nekoliko ulica dalje kako bi pokušala da izvuče novac koji su joj knjigovođe dugovale. Međutim, umesto da joj vrate novac, majka i sin su nasrnuli na nesrećnu ženu.

Komšije nagađaju da je nesrećna žena ubijena ciglom, ali je to još uvek na nivou spekulacija. Komšije gde se dogodilo ubistvo kažu da majku i sina nisu viđali, niti su ih poznavali, iako se ulicom u kojoj se dogodilo ubistvo, šetaju svakodnevno.

Bogdanka G, osumnjičena za ubistvo Miore Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kako je nesrećna žena ubijena, pokazaće obdukcija, a istraga će pokazati da li je koristoljublje zaista motiv ovog ubistva.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare